Артем Зеленый о полезных видеолекциях, книгах и дзен-медитации, практиковавшейся Стивом Джобсом

Артем Зеленый, руководитель агентства GreenPR Ukraine, поделился как ссылками на ресурсы, дающие полезные навыки (как, например, сайт конференции TED), так и на специфические практики и взгляды. Это и дзен-медитация, которую практиковал Стив Джобс, и взгляд Оксаны Забужко на Шевченко, и лекции о работе мозга и когнитивной науке

Артем Зелений, СЕО в GreenPR Ukraine, для "АНТIдеграданта":

Минулого року, як і попередні роки, я займався тим, що пізнавав себе — виявляв свої власні потреби і бажання та по мірі наявності внутрішніх та зовнішніх ресурсів втілював їх у соціумі. Результати були різними — це активна підтримка Майдану, подорож до Азії, заняття гештальт-терапією, управління агентством GreenPR, запуск компанії з медичного маркетингу "Здорові комунікації", поглибленне знайомство з сучасним мистецтвом. Новий рік я прагнутиму проживати на повну, не переймаючись тим, що не залежить від мене і змінючити те, на що я можу вплинути. Якщо зможу розрізнити :)

Щодо відкриттів-2014:

Література

Проза Донни Тартт — кожна книжка американської авторки схожа на вашу улюблену страву, що приготована та вишукано подана шеф-кухарем мішленівського ресторану.

"Зброя, мікроби та харч" Джареда Даймонда — науково-популярне дослідження про причини нерівності серед народів. У книзі десятки цікавих фактів, і читати її краще українською (має кращий переклад).

"Криваві землі: Європа поміж Гітлером та Сталіним" Тімоті Снайдера — грунтовна праця американського історика, фахівця з історії Східної Європи про перебіг подій на території України, Білорусії та Польщі у період з 1930 до 1950-х років.

Відеолекції

Рекомендую знайти цікаве для себе на сайті конференції TED, або ж вибрати з тих, які пропонуються українськими організаторами TEDx.

Заново відкрити Тараса Шевченка після лекції Оксани Забужко про феномен Кобзаря.

Здивуватися, послухавши розповіді Тетяни Черніговської про роботу мозоку та когнітивну науку.

Розваги

Посміятися від гумору одного з найкращих стендап коміків світу Ділана Морана ( "Тіпа про все", "Монстр").

Подивитися перший сезон "Зупинися та гори" про становлення компьютерної індустрії.

Практики

Отримати досвід дзен-медитації, яку практикував Стів Джобс.