25 квітня відбулось наймасштабніше прибирання України

25 квітня 2015 р. пройшла п"ята ювілейна Всеукраїнська акція "Зробимо Україну чистою!". Це наймасштабніша акція з прибирання України, яка щорічно об"єднує небайдужих громадян по всій країні. Цього року кількість учасників акції традиційно збільшилася — за приблизними підрахунками їх було понад 250 тисяч. Наразі обробляються дані по всій Україні, результати будуть оприлюднені через декілька тижнів

На глобальне прибирання країни українці вийшли зі сміттєвими мішками та своїми рукавицями. До участі в акції приєдналося багато українських та іноземних компаній, державних та комунальних структур, громадських організацій та студентства, окремих громадян та волонтерів.

"Зробимо Україну чистою!" — це не лише акція з прибирання раз на рік. Серед наших проектів роздільний збір сміття та його утилізація, благоустрій, ековиховання, урбаністика та "зелена" енергетика, — зазначив Володимир Гаркуша, голова ВГО ""Зробимо Україну чистою!". — Так, наша наступна ініціатива, яка стартувала якраз 25 квітня, — це проект "Не сміти". Його мета — перевести всю Україну на роздільний збір сміття. Загалом же на 2015 рік ВГО "Зробимо Україну чистою" запланувала близько 70 проектів".

У 2015 році центральною локацією акції став Національний комплекс "Експоцентр України". Цьогоріч акція пройшла у новому форматі — Еко-фестивалю чистоти "Не сміти — рятуй життя". Після масового прибирання пройшли концерти, конкурси та інші розважальні заходи одразу на п'яти локаціях у Києві: ВДНГ, парку Нивки, парку Дружби народів, сквері на вулиці Прирічній та парку Партизанської слави.

Так само як і акція, що об'єднала вже вп'яте всю Україну, концерт на головній локації теж був загальнонаціональним: окрім гуртів із Києва, виступали виконавці з інших міст України, зокрема з Одеси.

Цього року акція отримала підтримку Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства освіти України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, представників українського політикуму, відомих культурних діячів та лідерів громадської думки.