Хмельницька компанія stfalcon.com разробила унікальний сервіс прокладання маршруту з урахуванням якості дорожнього покриття

Мета проекту: покращення якості доріг, підвищення безпеки руху шляхом інформування водів про стан покриття в реальному часі, прокладання маршрутів кращими дорогами з урахуванням їх якості

Особливістю сервісу Uaroads є автоматичний збір даних: смартфон сам фіксує струси на дорогах, автоматично вмикається/вимикається, передає дані на сервер, тобто без будь-яких додаткових дій з боку водія, не відволікаючи його від дороги. Також при бажанні, крім автоматичного режиму збору даних, користувач може самостійно оцінити ділянку дороги і залишити cвій коментар.

Для аналізу даних використовується об"єктивний науковий підхід. Математичний алгоритм, який обробляє отримані дані на сервері в реальному часі, враховує багато критеріїв: особливості підвіски автомобіля, вплив місця розташування смартфону в салоні, швидкість руху автомобіля, індивідуальні особливості мобільних телефонів різних виробників.

Сервіс доступний для мобільних додатків Android/iOS. Зараз команда Uaroads працює ще й над запуском додатку для WP. Кількість охочих оцінити українські дороги щодня зростає. На сьогодні Uaroads має більше 40 тисяч зареєсторованих користувачів на сайті і більше 7 тисяч юзерів мобільних додатків.

Проблеми, які вирішує сервіс оцінки доріг:

-підвищення безпеки водіїв шляхом планування маршруту кращими дорогами.

-захист авто від передчасного ремонту через ями і вибоїни

-контроль діяльності дорожніх служб і якості ремонту доріг.
-зменшення витрат на моніторинг якості доріг в Україні та за кордоном.

Команда "Дороги України" запевняє, що найближчим часом проаналізує всі дороги України, при цьому головні з них вже оцінені. Щодня на сервер приходить більше 1000 треків про стан українських доріг, що дає змогу вважати тему доріг актуальною, а сервіс оцінки їх якості — популярним.

Соціальний стартап планує інтегрувати свою роботу з державними службами, щоб допомогти контролювати підрядників з ремонту доріг і допомагати моніторити якість українських автошляхів.

Долучайтеся до соціальної ініціативи оцінки доріг і прокладайте маршрути лише кращими дорогами!