ОТП Банк фіксує збільшення числа корпоративних клієнтів і продовжує кредитування

За перше півріччя 2014 року ОТП Банку вдалося практично вдвічі збільшити кількість нових клієнтів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

За перше півріччя 2014 року ОТП Банку вдалося практично вдвічі збільшити кількість нових клієнтів у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Цьому сприяє надійність банку, європейське коріння, позитивна ділова репутація, а також привабливі тарифні рішення. Якщо говорити про цифри, то кількість нових юридичних осіб, які відкрили рахунки в ОТП Банку, перевищила 1,5 тис. клієнтів з початку поточного року, більша частина з них — це компанії малого та середнього бізнесу.

Високий рівень довіри клієнтів до Банку призвів до зростання залишків коштів на рахунках клієнтів і зростання строкових депозитів. Тільки в сегменті малий і середній бізнес пасивна база з початку року приросла на 52%.

Більше того, навіть у найскладніших економічних умовах ОТП Банк не призупинив кредитування нових проектів, підписавши з початку року кредитних угод на суму близько одного мільярда гривень, з них більше 100 млн грн призначено підприємствам малого та середнього бізнесу, а це понад 100 нових позичальників по всій Україні. Продовжувати фінансування української економіки ОТП Банку дозволяє достатній рівень капіталу і висока ліквідність. Так, показник адекватності капіталу Н2 на кінець другого кварталу склав 14,13% за мінімальної вимоги 10%. Показник поточної ліквідності ОТП Банку на 1 липня 2014 року склав 86,31%, більш ніж вдвічі перевищивши норматив, встановлений НБУ (40%).

"У нинішніх непростих умовах ОТП Банк продовжує свою стратегічну діяльність з кредитування підприємств в усіх сегментах. Більше того, ми продовжуємо підтримувати наших існуючих позичальників на Сході. Багато клієнтів приходять до нас, зазнавши складнощів з кредитною підтримкою в інших банках. Звичайно, ми не зможемо самостійно закрити прогалину, що утворилася в банківському фінансуванні економіки, але намагаємося в міру своїх сил надавати фінансову підтримку сумлінним, благонадійним клієнтам", — зазначила Алла Бініашвілі, Член Правління АТ "ОТП Банк".