"Підприємницький талант України 2014" оголошує переможницю

21 листопада 2014 року відбулося нагородження переможниць ІІІ щорічного конкурсу для бізнес-леді "Підприємницький талант України 2014"

21 листопада 2014 року відбулося нагородження переможниць ІІІ щорічного конкурсу для бізнес-леді "Підприємницький талант України 2014". Організаторами конкурсу вже втретє виступили Український союз промисловців і підприємців і компанія "Емвей Україна". Головний приз цього року — грошовий грант у розмірі 50 000 грн (до утримання податків і зборів згідно із законодавством України на момент виплати) на розвиток власної справи — дістався харків'янці Ірині Шевченко, співзасновниці школи фінансової грамотності для дітей "Азбука грошей".

Учасниць церемонії привітала листом перша леді України Марина Порошенко:"Сьогодні, коли Україна проходить крізь непрості випробування, всі нарешті зрозуміли значення слова патріотизм. Це не тільки відвага на фронті, але й вміння бути сміливим та будувати економіку майбутнього у всіх куточках нашої держави. І я дуже вдячна вам за те, що ви, попри всі випробування, продовжуєте рухатись вперед. Тільки спільними зусиллями ми зможемо створити нову Україну — ефективну для бізнесу та комфортну для життя".

Анатолій Кінах, голова Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП), почесний член журі конкурсу "Підприємницький талант України 2014": "Зараз для української економіки складний період, і саме тому так важливо зберігати всі ініціативи, спрямовані на розвиток підприємництва в країні. І в цьому напрямку "Емвей Україна" проводить величезну роботу. Конкурс для бізнес-леді допомагає багатьом жінкам зміцнювати віру у власні сили".

Головна переможниця конкурсу "Підприємницький талант України 2014" Ірина Шевченко: "Величезна подяка організаторам за такий унікальний проект, який сприяє розвитку підприємництва серед жінок в Україні і дає найпотужнішу підтримку бізнес-леді, які тільки починають свій шлях. Бізнес для жінки — це унікальна можливість реалізувати себе і свій потенціал, жити так, як хочеться, бути собою і розподіляти власний час на свій розсуд. Діліться своїми ідеями та проектами! Це дозволить вам побачити свій бізнес очима інших людей, удосконалювати його і вивести на новий рівень!".

Цього року на конкурс було подано 234 роботи, що на 100 заявок більше, ніж два роки тому, коли проект відбувся вперше. Значно збільшилося число робіт у категоріях "Екологічний бізнес" (16 в 2014 р. проти 3 у 2013 р.), "Інтелектуальний бізнес" (36 в 2014 р. проти 16 в 2013 р.) та "Соціальний бізнес" (44 в 2014 р. проти 17 в 2013 р.). Проявили інтерес конкурсантки і до нової номінації "Ефективний бізнес" — в неї було подано 42 заявки.

Учасниці фінального заходу, бізнес-леді з усієї країни, відвідали в цей день конференцію "Майстерня підприємництва". Конференція зібрала провідних бізнес-експертів країни, які поділилися своїми професійними секретами з учасницями на своїх майстер-класах. Так, про просування бізнесу розповів головний редактор журналу "Бізнес" Ігор Каневський, про творчий підхід до справи — телеведуча, засновниця і власниця "Студії "Картата Потата" Даша Малахова, про мобільне управлінні фінансами — Тетяна Волошина, директор з масового бізнесу "Альфа-Банк Україна", про антикризові заходи в продажах — Тетяна Лукінюк, національний менеджер з продажу "Марс Україна".

Також в рамках церемонії Томаш Мурас, генеральний директор компанії "Емвей Україна", представив результати Глобального дослідження Amway про підприємництво. У своєму виступі він зазначив: незважаючи на складну економічну ситуацію в країні громадяни впевнені, що в Україні сприятливе середовище для підприємництва — таку думку поділяють 53% респондентів. Це значне зростання порівняно з минулим роком — в 2013 році тільки 45% опитаних поділяли ту ж точку зору.