В Чернігові відбувся IV Форум ділових та професійних жінок України

Чернігів, 20 жовтня 2016 року — Ліга ділових і професійних жінок України у співпраці з Програмою розвитку ООН в Україні та за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації провела "IV Форум ділових та професійних жінок", щоб обговорити кращий досвід підтримки жіночого підприємництва, способи забезпечення рівних можливостей та реалізації потенціалу жінок у бізнесі

Зі вступним словом виступила президент Ліги ділових і професійних жінок України Ірина Дорожкіна: "Ми сподіваємось, що Форум ділових і професійних жінок надихне членів Ліги впроваджувати принципово нові підходи у діяльності, перейняти кращий досвід, яким поділяться учасниці — лідери та членкині бізнес-об"єднань, а також сприятиме залученню до лав Ліги найкращих представниць жіночої бізнес-спільноти України".

За словами заступника міського голови Чернігова Олександр Ломако, рівень економічної активності жінок в місті становить біля 60% від загальної кількості жінок у віці 15–70 років, чверть підприємств сфери промисловості та виробництва очолюють жінки, а у середньому бізнесі доля жінок дорівнює 15%. Також О. Ломако відмітив: "Я дуже задоволений статистикою чоловіків та жінок, яка є в нашому місті, тому що в чернігівській міській раді працює 79 чоловіків та 215 жінок".

"Жоден закон України не обмежує право жінки на управління власним бізнесом або кар'єру керівника, але це не повинно заспокоювати суспільство, тому що сьогодні стереотипи суспільства – головна перешкода в політиці рівних можливостей. Сподіваюсь, що Форум допоможе всім нам зробити перший крок на шляху руйнування цих стереотипів. З 2015 року Ліга ділових та професійних жінок є партнером ПРООН. Мета нашого партнерства — підтримка розвитку приватного сектора, в тому числі жіночого підприємництва. Ми, крім Ліги, співпрацюємо з шістьма бізнес-об"єднаннями розвиваємо організаційну спроможність за трьома напрямками: організаційний розвиток та врядування, надання бізнес-послуг підприємцям, адвокаційна діяльність та взаємодія з органами влади", — розповів керівник проекту ПРООН "Зміцнення бізнес-об'єднань малих і середніх підприємств"Андрій Заїка.

В Україні доступ жінок до підприємницької діяльності і фінансових ресурсів повинен бути поліпшений за рахунок розробки цільових програм мікрокредитування, підтримки проектів початківців та підвищення фінансової грамотності серед жінок.

В свою чергу, виконавчий директор Ліги ділових і професійних жінок Юлія Заїка підкреслила: "Членство в таких асоціаціях дає як конкретні бізнесові можливості: партнерські програми, налагодження економічних зв"язків, доступ до освітніх заходів, так і відчуття єдності та надійного плеча. Адже місія нашої Ліги — сприяти жінкам-лідерам досягненню гармонії в особистій, професійній та громадській сферах шляхом навчання, комунікації, благодійності та підтримки".

Подія сприяла перейняттю європейського досвіду, формуванню сучасного бачення ролі жінки в бізнесі та підвищенню обізнаності серед посадовців і осіб, які приймають рішення в Україні. Під час заходу гості дізналися, які існують перевірені успішні програми підтримки підприємництва жінок, який тип допомоги і нефінансових послуг з розвитку бізнесу можуть надавати бізнес-асоціації. Також в рамках Форуму була підписана коаліційна угода про співробітництво між Лігою ділових і професійних жінок України та іншими бізнес-об"єднаннями регіонального і національного рівня, яка стане основою для спільної роботи в сфері підтримки жіночого підприємництва в Україні.

****

Програма розвитку ООН в Україні розвиває партнерські відносини з людьми на різних щаблях суспільства, які допомагають розбудовувати держави, здатні до подолання кризи, започаткування та збереження розвитку задля підвищення якості життя усіх громадян. Через представництва у більш ніж 170 державах і територіях ми пропонуємо глобальне бачення та місцевий досвід, які допомагають у реалізації прав та можливостей у житті громадян і розбудові витривалих націй. www.ua.undp.org

Швейцарське бюро співробітництва в Україні діє від імені трьох державних організацій — Швейцарської агенції розвитку та співробітництва (SDC) та Відділу безпеки людини (HSD), які входять до складу Федерального департаменту закордонних справ Швейцарії, та Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO), який є частиною Федерального департаменту Швейцарії з економічних питань. Швейцарська програма співробітництва в Україні на 2015-2018 роки спрямована на підтримку чотирьох основних напрямків: сталий економічний розвиток, стале використання енергоресурсів та міський розвиток, врядування та відновлення миру, а також здоров"я. Окрім того, Швейцарська Конфедерація надає гуманітарну допомогу в регіони та цільовим групам, які постраждали від конфлікту на сході України. www.swiss-cooperation.admin.ch/ukraine

Ліга ділових та професійних жінок України — це бізнес-асоціація, яка об'єднує жінок-підприємців, експертів та лідерів думок з метою підтримати розвиток професійного лідерства та діловий потенціал кожної жінки для того, щоб побудувати щасливе суспільство. www.business.wu.cn.ua