Невідворотні зміни

За минуле десятиліття ринок інформаційно-телекомунікаційних технологій змінився чи не найбільше порівняно з іншими галузями української економіки. Це й не дивно, бо кому, як не ІКТ, використовувати всі новітні винаходи, які невідворотно змінюють все, до чого мають відношення
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

Всередині 2000-х в Україні фортуну за хвіст тримали стільникові оператори, які росли як на дріжджах. Про інформаційні технології тоді особливо не згадували. Пройшло десять років, і світ стрімко змінився.

Символічно, що три дні тому, 16 жовтня 2015 року, найбільший стільниковий оператор світу, британський Vodafone домовився про використання його бренда в мережі компанії "МТС Україна". Це підприємство ще до 2007 році була відоме як UMC, "Український Мобільний Зв'язок". Тоді "Мобільні ТелеСистеми" з Російської Федерації вирішили дати своїй українській "дочці" власне "ім'я". Як виявилося, на неповних 10 років.

Українські програмісти за минулих 10 років стали настільки помітними, що вийшли на третє місце серед експортних галузей. З показником $2,4 млрд за 2014 рік ця галузь обігнала хімічну промисловість. Перше та друге місця розділили сільське господарство ($17 млрд) та металургія ($14,3 млрд). Якщо ІТ-шникам просто не заважати, то вони впродовж наступних 10 років цілком зможуть поборотися за лідерство.

ІКТ настільки взаємопов'язані в загальносвітовому масштабі, що опиратися цьому безглуздо. Україна — хоч і Східна, але Європа. Зростаюча роль ІТ в українській економіці та прихід всесвітньо відомого Vodafone в нашу країну — ще одне цьому підтвердження. Як би цього не хотілося нашому північно-східному сусіду.