Про затвердження Порядку подання уповноваженими рейтинговими агентствами інформації до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку

Рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 19 вересня 2006 року N 855
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

Зареєстровано в Міністерстві юстиції України
13 жовтня 2006 р. за N 1112/12986
Із змінами і доповненнями, внесеними
 рішенням Державної комісії з цінних паперів
та фондового ринку
 від 15 січня 2009 року N 2

Відповідно до пункту 35 частини другої статті 7 та пункту 13 статті 8 Закону України "Про державне регулювання ринку цінних паперів в Україні" Державна комісія з цінних паперів та фондового ринку ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Порядок подання уповноваженими рейтинговими агентствами інформації до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (додається).

2. Керівнику апарату Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку М. Непрану забезпечити:

державну реєстрацію цього рішення в Міністерстві юстиції України;

опублікування цього рішення відповідно до законодавства України.

3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на Керівника апарату Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку М. Непрана.


Голова Комісії А. Балюк
ПОГОДЖЕНО:
Голова Державного комітету
України з питань регуляторної
політики та підприємництва
А. Дашкевич

Протокол засідання Комісії
від 19 вересня 2006 р. N 32

ЗАТВЕРДЖЕНО
рішенням Державної комісії
з цінних паперів та фондового ринку
від 19 вересня 2006 р. N 855
Зареєстровано
в Міністерстві юстиції України
13 жовтня 2006 р. за N 1112/12986


Порядок подання уповноваженими рейтинговими агентствами інформації до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку

1. Цей Порядок установлює терміни, порядок та форми подання уповноваженими рейтинговими агентствами до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку (далі - Комісія) інформації про свою діяльність (далі - Інформація).

2. Звітним періодом для складання Інформації є календарний рік та місяць. Уповноважені рейтингові агентства подають (надсилають) річну Інформацію до центрального апарату Комісії в електронній та паперовій формах поштою або кур'єром до 20 лютого року, наступного за звітним. Щомісячна Інформація надсилається до центрального апарату Комісії в електронній формі протягом 15 робочих днів після останнього дня звітного місяця.

(абзац перший пункту 2 у редакції рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 15.01.2009 р. N 2)

Абзац другий пункту 2 виключено

(згідно з рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 15.01.2009 р. N 2, у зв'язку з цим абзаци третій та четвертий вважати відповідно абзацами другим та третім)

Електронна форма Інформації надсилається електронною поштою на адресу, що визначається наказом Голови Комісії. Після отримання Інформації Комісією відправнику надсилається електронною поштою номер, за яким Інформація зареєстрована в журналі прийняття Інформації.

(абзац другий пункту 2 із змінами, внесеними згідно з рішенням Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 15.01.2009 р. N 2)

Журнал прийняття Інформації - електронний журнал як частина програмно-технічного комплексу прийняття Інформації, у якому в автоматичному режимі (без участі оператора) фіксуються дані щодо дати початку перевірки Інформації, дати їх прийняття до накопичувача, унікального номера, за яким реєструється надходження Інформації, та щодо остаточного прийняття Інформації після перевірки. Інформація в журналі захищена від унесення несанкціонованих змін.

3. Інформація складається шляхом заповнення українською мовою таблиць та форм, передбачених цим Порядком, за допомогою програмних засобів, які забезпечують формування файлів у форматі, визначеному рішенням Комісії від 3 січня 2003 року N 2 "Про встановлення єдиного формату обміну інформацією в електронному вигляді між учасниками ринку цінних паперів і Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку", зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 21 січня 2003 року за N 49/7370.

4. Паперова форма Інформації формується як друкована копія електронної форми. Паперова форма зшивається, підписується керівником і засвідчується печаткою уповноваженого рейтингового агентства. Відповідність Інформації в паперовій та електронній формах підтверджується підписом керівника на титульному аркуші Інформації із зазначенням дати і засвідчується печаткою.

5. Річна Інформація складається з таких розділів:

(абзац перший пункту 5 у редакції рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 15.01.2009 р. N 2)

титульний аркуш (додаток 1);

основні відомості про уповноважене рейтингове агентство (додаток 2) із зазначенням інформації щодо пов'язаних осіб уповноваженого рейтингового агентства та їх пов'язаності з учасниками ринків фінансових послуг, а також щодо визначення їх кредитного рейтингу (у довільній формі);

відомості про володіння цінними паперами (частками, паями) (додаток 3);

інформація про перелік емітентів, щодо яких здійснено рейтингову оцінку (додаток 4);

інформація про перелік цінних паперів, щодо яких здійснено рейтингову оцінку (додаток 5).

Пов'язаними особами для цілей цього Порядку вважаються:

юридична особа, яка здійснює контроль за відповідною юридичною особою або контролюється відповідною юридичною особою, або перебуває під спільним контролем з такою юридичною особою;

фізична особа або члени її сім'ї, які здійснюють контроль за відповідною юридичною особою. Членами сім'ї фізичної особи вважаються її чоловік або дружина, прямі родичі (діти або батьки) фізичної особи, її чоловіка або дружини, а також чоловік або дружина будь-якого прямого родича фізичної особи;

посадова особа відповідної юридичної особи, уповноважена провадити від її імені юридичні дії, спрямовані на встановлення, зміну або зупинення правових відносин, а також члени сім'ї такої особи.

6. До річної Інформації додається фінансова звітність за цей період відповідно до законодавства України. Електронна форма річної Інформації уповноваженого рейтингового агентства формується відповідно до наказу Голови Комісії.

7. Щомісячна Інформація складається з інформації про емітентів цільових облігацій, за якими у звітному місяці настають строки погашення, та про рівень кредитного рейтингу таких облігацій згідно з додатком 6.

(Порядок доповнено новим пунктом 7 згідно з рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 15.01.2009 р. N 2, у зв'язку з цим пункт 7 вважати пунктом 8)

8. Інформація вважається прийнятою, якщо подана до Комісії в електронній та паперовій формах у терміни та в обсязі, що встановлені цим Порядком, паперова форма річної Інформації за складом відповідає електронній формі річної Інформації та містить усі визначені цим Порядком реквізити. Інформація зареєстрована в журналі прийняття Інформації.

(пункт 8 у редакції рішення Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 15.01.2009 р. N 2)

Директор департаменту
моніторингу та стратегії
розвитку фондового ринку      
О. Табала