З України вийшов найбільший караван суден з продовольством з початку дії "зернового коридору"

З України вийшов найбільший караван суден з продовольством з початку дії "зернового коридору"
Фото: Facebook/MinInfra.UA

З портів "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний" 4 вересня вирушило загалом 13 суден. Як зазначають у Міністерстві інфраструктури, це найбільший караван суден з початку реалізації "зернової ініціативи".

Зокрема, з порту "Південний" відправились шість суден, з Чорноморська - п'ять, а з Одеси - два. Загалом на борту 13 суден - 282,5 тисячі тонн української агропродукції, яка прямує до восьми країн світу.

Зазначимо також, що перед цим у Міністерстві національної оборони Туреччини, яка є стороною угоди щодо проходження суден Чорним морем до портів Одеської області, повідомили про вихід 12 суден.

"Відвантаження зерна в українських портах триває під контролем Спільного координаційного центру в Стамбулі. Станом на ранок з українських портів вийшли ще 12 суден, завантажених зерном", - йшлося у повідомленні.

За даними українського Мінінфраструктури, в ході реалізації ініціативи про безпечне транспортування агропродукції вже 86 суден вирушили з українських портів з пунктами призначення в 19 країнах світу. На їх борту 2 мільйона тонн агропродукції.

Нагадаємо, що з 1 серпня по 1 вересня, тобто за перший місяць дії "зернової угоди", порти "Одеса", "Чорноморськ" та "Південний" загалом відвантажили на зовнішні ринки 1,72 мільйона тонн агропродукції. За цей період з трьох портів вийшло 68 суден до портів призначення у 18 країнах світу.