Онлайн послугою призначення належного користувача авто минулого року скористались понад 97 тис. разів

Онлайн послугою призначення належного користувача авто минулого року скористались понад 97 тис. разів
Фото: LexInform

Протягом минулого року онлайн послугою призначення належного користувача авто скористались 97 255 разів, повідомили в МВС України. Йдеться про користувачів-осіб, які на законних підставах користуються авто, яке не є їхньою власністю.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Призначати належного користувача для транспортного засобу важливо, аби штрафи за порушення правил дорожнього руху оплачував водій, який був за кермом, а не фактичний власник.

"Існує можливість призначення такого належного користувача не тільки офлайн у сервісному центрі МВС, а й онлайн через застосунок "Дія" та Електронний кабінет водія. Послуга є безкоштовною", – підкреслили в міністерстві.

Нагадаємо також, що в Польщі внесли зміни в законодавство, а саме в закон "Про допомогу громадянам України у зв’язку зі збройним конфліктом на території цієї держави", які полегшили умови для українських водіїв.

Йдеться про те, що посвідчення водія, видане в Україні, буде вважатися дійсним на території Польщі до 31 грудня 2023 року, навіть якщо термін дії такого посвідчення закінчився.