Бюджетні установи заборгували "Рівнегаз збут" майже 8 мільйонів гривень

Бюджетні установи заборгували "Рівнегаз збут" майже 8 мільйонів гривень
Заборгованість бюджетних установ перед ТОВ "Рівнегаз збут", станом на 1 січня 2018 року, становить 7947 956, 87 грн.

Установи, які фінансуються з державного бюджету, заборгували — 1356 377,89 млн. грн, з місцевих бюджетів — 5610113,85 млн.  грн, а з обласного бюджету — 981 465, 12 тис. грн.

Організації-боржники свою заборгованість за газ пояснюють незакінченими процедурами участі у тендері, недофінансуванням або ж непропорційним розподілом кошторисних призначень.

"Проведення несвоєчасної оплати за спожитий природний газ наносить значну матеріальну шкоду нашій компанії.  Адже через несплату за газ "Рівнегаз збут" не в змозі вчасно та в повному обсязі розрахуватись за придбаний природний газ для потреб бюджетних установ та організацій, а це призводить до стягнення штрафних санкцій відповідно до укладених договорів, що не передбачено бюджетом компанії. Окрім того, це ставить під загрозу стабільне газопостачання на Рівненщині", — каже директор "Рівнегаз  збут" Леонід Кошельник.

Установам-неплатникам "Рівнегаз збут" надсилає повідомлення про припинення газопостачання, адже відповідно до чинного законодавства (п.13 розділу ІІ Правил постачання природного газу, затверджених постановою НКРЕКП від 30.09.2015 р. № 2496) постачальник має право припинити постачання природного газу, в разі проведення споживачем неповних або несвоєчасних розрахунків, а також подавати матеріали до суду і стягувати заборгованість в судовому порядку.

"Для того, аби наше Товариство не вживало вище наведених заходів і крайніх мір, наполегливо закликаємо бюджетні установи вчасно розраховуватись за газ у терміни визначені договором постачання", — додає Леонід Кошельник.

Нагадаємо, що ТОВ "Рівнегаз Збут" є надійним постачальником природного газу, що здійснює постачання: промисловим і комунально-побутовим, бюджетним, релігійним організаціям а також домогосподарствам Рівненської області