Борги бюджетних установ перед "Вінницягаз Збут" зросли в три рази

Борги бюджетних установ перед "Вінницягаз Збут" зросли в три рази
Бюджетні установи Вінниччини втричі збільшилась заборгованість за газ. Разом із цим в січні на 15% зросли борги населення перед ТОВ " Вінницягаз Збут"

Станом  на  1 лютого 2018 року  борг бюджетних  установ у Вінницької області збільшився майже до 4,8 млн грн. Це  втричі  більше, порівнюючи  з  показниками  попереднього місяця.

"Така  тенденція  спровокована тимчасовою відсутністю державного фінансування. До того ж бюджетні установи проводять закупівлі газу дотримуючись процедури державних закупівель, тому остаточний розрахунок відбувається на підставі укладених за результатами закупівель актів"-сказав директор "Вінницягаз  Збут" Василь  Сопільник.

Разом із бюджетними установами наростили  борги  в січні побутові споживачі газу. На початок лютого населення заборгувало перед "Вінницягаз  Збутом" 350 млн грн, що на  15%  більше,  ніж в грудні 2017 року. Майже 30 тис клієнтів заборгували за газ більше 2 тис грн , а ще у 80 тис клієнтів сума боргу становить від 200 до 700 грн.

В зв`язку із зростанням неплатежів в січні  2018 року "Вінницягаз Збут" попередив про припинення газопостачання майже 11 тис боржникам, загальна сума боргу яких становить майже 20 млн грн. Найбільша  кількість боржників нараховується  в Калинівському, Козятинському, Хмільницькому, Гайсинському районах  та  у Вінниці.

В той же час, споживачі газу в промисловому секторі регіону на 100% розрахувались із "Вінницягаз Збут".