Борги мешканців Харківщини за газ перевищують 2,6 млрд грн

Фото: "5 Канал"
Фото: "5 Канал"
Закон передбачає, що при наявності боргів за постачання природного газу, воно може бути призупинено
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

На початок грудня борги мешканців Харкова та області за спожитий природний газ складають понад 2,6 млрд грн.

З початку цього року ціна газу для потреб побутових споживачів (з урахуванням тарифів на доставку та транспортування) зменшилась в середньому на 30%. Проте не всі споживачі в повному обсязі розрахувались за природний газ. В Харківській області найбільше заборгували мешканці Балаклійського району — 80,8 млн грн, Дергачівського району — 91,2 млн грн та Харківського району — 195,5 млн грн.

Згідно законодавства та типових договорів, поставка природного газу здійснюється за умови відсутності у споживача боргу за газ. Тож закон передбачає, що при наявності боргів за постачання природного газу, воно може бути призупинено — навіть в опалювальному сезоні.

"Звертаємо увагу наших клієнтів, що відповідно до умов чинних нормативних документів, обов'язком споживачів газу є своєчасна оплата. Лише в разі оплати, споживач отримує товар — природний газ", — зазначила начальник відділу продажів фізичним особам ТОВ "Харківгаз Збут" Тетяна Харченко.

Малозабезпеченим родинам, які не можуть самостійно оплатити послуги газопостачання, потрібно звернутись до управління з питань соціального захисту населення, для оформлення субсидії. Допомогу на оплату за газ таким родинам надає держава, при зверненні громадян.