"Чернівецький хлібокомбінат" заявляє про напад слідчими податкової на своїх співробітників

Фото: "Чернівецький хлібокомбінат"
Фото: "Чернівецький хлібокомбінат"
Слідчі податкової служби застосували силу до співробітниці охорони підприємтва, що призвело до перелому руки жінки, заявили у хлібокомбінаті

Кричущі неправомірні дії правоохоронних органів призвели до травми співробітниці охорони "Чернівецького хлібокомбінату". Про це йдеться в заяві керівництва АТ "Чернівецький хлібокомбінат". 

"Чернівецький хлібокомбінат" — один з провідних виробників хліба та хлібобулочних виробів в Чернівецькій області, який щоденно забезпечує харчуванням до 900 тисяч мешканців області. Завдяки роботі комбінату хліб отримують соціально значимі об’єкти — заклади освіти та охорони здоров’я, військові частини та інших установи, як регіонального так і державного значення.

Фото: "Чернівецький хлібокомбінат"

"18 травня 2021 року близько 11:00 до території АТ "Чернівецький хлібокомбінат" із безпідставним застосуванням сили проникло 8 осіб, які не пред"явили охороні підприємства жодних підстав для входу на територію. Неприпустиме застосування сили з боку цих осіб призвело до перелому руки співробітниці охорони", — йдеться в заяві підприємства. 

Після приїзду адвоката, як зазначють керівники хлібокомбінату, з"ясувалось, що напад здійснили представники слідчого управління державної податкової служби Чернівецької області. 

"Дії зазначених осіб є нічим іншим як залякуванням та психологічним тиском. Ймовірно, їх метою є замах на незаконне захоплення підприємства шляхом блокування його роботи. Наслідком стало фізичне травмування співробітниці охорони Чернівецького хлібокомбінату. Подібні кричущі дії, як то блокування роботи ЧХК представниками правоохоронних структур у Чернівецькій області, можуть викликати перебої з постачанням хліба в регіоні, в тому числі соціально незахищеним верствам населення! В свою чергу це точно призведе до соціальної напруженості в умовах карантинних заходів", — зазначили у "Чернівецькому хлібокомбінаті". 

Керівництво підприємства також зазначило, що "випадки зухвалого насильства з боку правоохоронних органів у відношенні соціально-значущого підприємства викликають сумніви у здатності місцевої влади контролю ситуації в регіоні". 

ДОВІДКА

ЧХК випускає товари під ТМ "Перший хліб", є одним із небагатьох підприємств Чернівецького регіону, що мають великий штат офіційно працевлаштованих працівників. На ЧХК працює 484 особи. За 2020 рік до бюджетів всіх рівнів АТ "Чернівецький хлібокомбінат" сплачено податків більше 38,5 млн грн.