"Датагруп" визнана найкращою компанією року в галузі фіксованого зв’язку

"Датагруп" визнана найкращою компанією року в галузі фіксованого зв’язку
8 вересня 2018 року компанія "Датагруп" отримала три нагороди від професійної спільноти Telecom Ukraine. За ці нагороди змагалися оператори зв’язку та інтернет-провайдери національного масштабу: "Укртелеком", "Київстар" та інші

"Цього року на церемонії нагородження Telecom Awards ми отримали відзнаки одразу в трьох ключових номінаціях — це визнання національного масштабу. Особливо приємно, що ми посіли два перших місця у номінаціях "Компанія року в галузі фіксованого зв"язку" та "Найкращий соціальний проект року", — говорить СЕО "Датагруп" Михайло Шелемба.

Нагадаємо, що у 2016 році "Датагруп" обрала нову стратегію розвитку, в рамках якої розпочалися зміни і масштабна трансформація. Компанія взяла курс на перебудову та цифровізацію більшості процесів, покращення операційних результатів та почала інвестувати у нові послуги та сервіси. "Датагруп"впевнено закріпила за собою статус всеукраїнського оператора зв'язку для бізнесу та дому і лідера у трьох із чотирьох сегментів ринку телекомунікацій: передачі даних, міжнародного транзиту трафіка та супутникового зв'язку. Клієнтами компанії є 80 % українських банків, а у сегменті супутникового зв"язку "Датагруп" є лідером на ринку Східної Європи. На сьогодні компанія надає послуги більш ніж 260 тис. абонентів у понад 90 населених пунктах країни.

"Секрет нашого успіху — масштабування бізнесу та реалізація комплексних рішень будь-якої складності. Ми працюємо як з малим бізнесом, коли потрібно забезпечити зв'язок  на малому підприємстві, так і з великими компаніями, що мають сотні філіалів та відділень по всій Україні, десятки складів, надзвичайно складну логістику, а також представниками державного та оборонного сектора країни. Все більше компаній переходить на сервісну модель споживання послуг — розуміючи це, ми пропонуємо нові продукти. Якщо клієнту потрібно захистити свій онлайн-бізнес від кібератак, він може використовувати готові рішення від "Датагруп". Крім того, ми надаємо широкий спектр хмарних сервісів", — зазначає Михайло Шелемба.

Не менш вагомою стала перемога компанії у номінації "Кращий соціальний проект року". Журі оцінювало соціальну важливість, користь для суспільства, масштабність проекту та благодійну складову. У цій номінації змагались компанії телекомунікаційної та медійної галузей. Було подано найбільшу кількість заявок, але перше місце посіла "Датагруп" завдяки реалізованому проекту "ГАДЯЧ: БЕЗПЕЧНЕ МІСТО ДЛЯ КОМФОРТУ ТА СВОБОДИ", аналогів якому немає в Україні. Основна мета проекту — створення єдиного інформаційного простору систем безпеки та охорони здоров"я у регіонах. Гадяч став  пілотним регіоном, в якому були реалізовані програми "Електронний пацієнт" та "Безпечне місто".

"Електронний пацієнт" поєднує в єдину інформаційну систему 2 міські і 15 сільських амбулаторій та центральну районну лікарню, для яких було створено єдину базу даних, що налічує 52 тис. пацієнтів. Інформація про них є загальнодоступною для усіх лікарів завдяки високошвидкісному інтернету, що підключений у кожній лікарні. Тепер кожен може отримати дистанційно консультацію від лікаря-фахівця без черг та спланувати лікування. Експертна комісія Telecom Awards була вражена тим, що  скоротилися черги у лікарнях та амбулаторіях міста і району, зникла непрозорість у відносинах "лікар-пацієнт", яка призводила до фактів корупції.

 Програма "Безпечне місто" охоплює все місто Гадяч і в 2018 році успішно масштабована на Гадяцький район. У ключових точках транспортних напрямків міста та району встановлено 120 камер, що фіксують події на вулицях і автошляхах. Вони об'єднані в єдину мережу та інформаційне середовище, в якому реалізовані функції обробки та інтелектуального аналізу інформації. Завдяки цьому, маючи лише кілька символів автомобільного номера правопорушника, можна знайти всі записи про нього і відстежити маршрут пересування. Згідно зі статистикою за п"ять місяців 2018 року, кількість ДТП та правопорушень на автошляхах Гадяча зменшилась удвічі.

"Також додатково на базі побудованої для "Безпечного міста" інфраструктури ми впровадили сучасні комунікації у повсякденне життя жителів Гадяцького району. Організували вільні Wi-Fi-зони у бібліотеках міста Гадяч і районній поліклініці. Це наш внесок у подолання цифрового розриву в Україні", — коментує Михайло Шелемба.   

Окрім двох перемог, компанія виборола друге місце у номінації "Рішення року в галузі магістральних мереж і транспортних послуг", де  експертна комісія оцінювала такі характеристики реалізованих проектів, як географія поширення, інноваційність, ефективність використання, загальна ємність каналів.

"Компанія "Датагруп" побудувала розгалужену магістральну мережу національного рівня. Нашими клієнтами є загальноукраїнські та регіональні домашні мережі, інтернет-провайдери та оператори зв'язку", — коментує Михайло Шелемба .

Telecom Ukraine — це одна з найвагоміших галузевих подій України у сфері телекомунікацій, медіа та контенту, яка об"єднує профільні асоціації, громадські організації, представників національних регуляторів та влади, галузеві вітчизняні та міжнародні підприємства, світових виробників і постачальників сучасного телекомунікаційного обладнання та інших представників, зацікавлених у розвитку галузі, обміні досвідом та встановленні нових партнерських стосунків для подальшої співпраці.

Всеукраїнська винагорода Telecom Awards — це унікальна відзнака найкращих компаній і персоналій телеком та медіаіндустрії від спільноти Telecom Ukraine. Щорічно високоповажні експерти оцінюють перспективні та інноваційні проекти, прориви та відкриття, загальну діяльність компаній та  особисті досягнення професіоналів своєї справи.