Delta Medical підтвердила високі дистриб'юторські стандарти та отримала сертифікат GDP

Фото: kauper.com.ua
Фото: kauper.com.ua
Стандарт GDP засвідчує єдиний підхід до організаційного процесу реалізації лікарських засобів, прийнятий в ЄС і рекомендований ВООЗ

Компанія Delta Medical за 20 років існування завоювала довіру споживачів і операторів фармацевтичного ринку України і СНД. І це заслужено. Всі процеси — від проведення досліджень і реєстрації товарів до імпорту продукції та її реалізації — чітко налагоджені й стандартизовані. Але немає межі досконалості: в жовтні Delta Medical підтвердила високі стандарти своєї дистриб'юторської діяльності та отримала сертифікат GDP.

Конкурентна перевага

Стандарт GDP — належної дистриб'юторської практики — засвідчує єдиний підхід до організаційного процесу реалізації лікарських засобів, прийнятий в ЄС і рекомендований ВООЗ. Сертифікат відповідності вимогам належної дистриб'юторської практики — це по суті гарантія того, що забезпечення якості препаратів на всьому шляху від виробника до роздрібної мережі і медичних установ відповідає міжнародним вимогам.

Підтвердити це, до речі, в Україні змогли лише деякі: з 629 ліцензіатів по опту й імпорту сертифікати GDP мають тільки 17. Серед них — і Delta Medical. І тепер це — безперечна конкурентна перевага компанії.

"До одержання сертифіката належної дистриб'юторської практики ми ретельно готувалися з 2013 року, — розповідає Лариса Данилова, директор департаменту складу компанії Delta Medical. — Це при тому, що наша компанія однією з перших на фармацевтичному ринку України почала працювати з дотриманням європейських стандартів. Ми постійно аудуємо і вдосконалюємо процеси закупівлі, зберігання, продаж і транспортування продукції, якість якої для нас понад усе. Наприклад, контроль умов транспортування, впроваджений у Delta Medical, визнаний аудиторами Держлікслужби України одним з кращих у країні"

Сучасні технології складської логістики

У компанії ретельно проаналізували всі робочі процеси і внесли деякі зміни. Переважно вони пов'язані з оптимізацією товарних запасів і збільшенням пропускної спроможності складу. Вже встановлено дві конвеєрні лінії складання з використанням гравітаційних стелажів і пасивних рольгангів. У найближчі півроку лінії будуть автоматизовані.

Також планується використання нової системи управління складом WMS і програмного забезпечення з транспортної логістики. Такі нововведення дозволять зменшити витрати ресурсів на управління і підвищити прозорість складських операцій, що позитивно вплине на сервісну складову роботи Delta Medical з нашими стратегічними партнерами — аптечними установами.

Ростуть репутація і рейтинг довіри

Наявність сертифіката GDP позитивно вплинуло на відповідальність співробітників незалежно від їхніх функціональних обов'язків. Усі відчувають піднесення, адже просувати європейські стандарти в нашій країні — це ознака того, що компанія в тренді, йде в ногу з часом і навіть у чомусь випереджає його. Крім того, поліпшується репутація Delta Medical на ринку — компанію розглядатимуть як гідного і надійного партнера і виробники інноваційних препаратів, і аптеки.

Олена Голубнича, начальник відділу продажів, Альона Задорожна, начальник відділу забезпечення якості, Ольга Чеботок, завідуюча аптечного складу, Лариса Данилова, директор департаменту складу

"На сьогоднішній день кількість наших покупців збільшилася втричі порівняно з початком 2019 року, при цьому частота їх обслуговування зросла вдвічі, — каже Лариса Данилова. — Ми дуже уважні до кожного клієнта: Delta Medical співпрацює з усіма, хто знає і цінує продукцію компанії".

Нагадаємо, у 2016 році Delta Medical отримала сертифікат відповідності вимогам стандарту ISO 9001:2015 (підтверджено в 2018 році) і сертифікат відповідності системи управління якістю ДСТУ EN ISO 13485:2015.