Як коронавірус впливає на навчальні заклади в США

Фото: Depositphotos
Фото: Depositphotos
Три чверті усіх американських університетів заявили, що спалах коронавірусу сильно вплинув на комунікацію та набір потенційних китайських студентів, згідно з дослідженням
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

Інститутом міжнародної освіти було проведено опитування 234 вищих навчальних закладів США, яке виявило, що більше третини навчальних закладів (37%) нараховують студентів з Китаю, на яких впливають нововведені обмеження на інтернаціональні поїздки внаслідок Covid-19 (технічна назва уханського коронавірусу). 

Загальна статистика

Загалом, 831 китайських студентів, які були зараховані до таких закладів, та які перебували у своїй країні, коли стався спалах, тепер не мають змоги повернутися до США та продовжити своє навчання. 

Тим часом 70% установ заявили, що евакуювали своїх студентів з Китаю на момент опитування, яке проводилось з 13 по 26 лютого. Майже половина університетів (46%) сказали, що вони пропонували можливість самостійного або дистанційного навчання китайським міжнародним студентам, тоді як 41% запропонував відпустки на семестр або перенесення до наступного семестру. 2/5 (40%) університетів вказали, що незважаючи на спалах хвороби, вони працюють зі студентами, які закінчують здобувати ступінь, щоб гарантувати, що вони зможуть закінчити навчання та отримати диплом.

Як результат, деякі університети пропонують віртуальні вебінари, онлайн-тестування англійської мови та інші варіанти лише у онлайн режимі. Інші ж вищі навчальні заклади навіть відмовляються від деяких своїх вимог до зарахування у спробі зберегти набір китайських студентів.

Сподівання університетів та реальність

Більшість установ заявляють, що сподіваються, що персонал зможе поїхати до Китаю для прийняття на роботу після зняття обмежень, хоча вони усвідомлюють, що це все-таки вплине на зарахування на навчальні роки 2020 та 2021, згідно з дослідженням "Covid-19 Effects on US Higher Education Campuses: Academic Student Mobility to and from China" (Ефекти Covid-19 на кампуси вищої освіти США: мобільність студентів до Китаю та з нього).

В опитуваних університетах було прийнято 175 498 студентів з Китаю у 2018 та 2019 роках, або 47% від загальної кількості китайських студентів у США. Попереднє опитування встановило, що 58% університетів США надавали пріоритет набору студентів з Китаю, але 80% висловлювали занепокоєння щодо збереження чи навіть збільшення кількості студентів із США.

У новому дослідженні інститутом міжнародної освіти, написаному керівником відділу досліджень, оцінювання та навчання Міркою Мартел, йдеться про те, що "ці проблеми зараз, ймовірно, помножилися через обмеження на інтернаціональні поїздки для виїзних заходів та циклів набору, та є можливість, що спалах Covid-19 вплине не лише на 2020-21 навчальний рік, але і на майбутні набори".

Втрати несуть не тільки університети

Є багато сервісів, які покладаються на велику кількість нових студентів кожного року, які будуть користуватися послугами цих сервісів. До таких сервісів належить ozessay.com.au. Цей сайт надає допомогу студентам у роботі над академічними роботами. Звісно, через меншу кількість працюючих навчальних закладів та активних студентів, загальний прибуток у ozessay.com.au та схожих сервісів буде звісно також падати. Прогнозується, що такі тенденції розвитку будуть продовжуватися допоки не винайдуть вакцину Covid-19.