Мешканці Житомирщини на 48% збільшили борги за газ

Мешканці Житомирщини на 48% збільшили борги за газ
На початок грудня 2018 року неплатежі за газ клієнтів "ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТУ" сягнули 443 млн. грн

На початок грудня 2018 року неплатежі за газ клієнтів "ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТУ" сягнули 443 млн. грн.

Станом на 1 грудня 2018 року населення Житомирщини заборгувало за газ 443 млн грн, що на 213 млн грн більше ніж торік. Найбільша сума боргу за газ у мешканців Житомира. Загалом по області у 281 споживача борг за газ перевищив 10 тис грн. Ще 2,3 тис клієнтів "ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТУ" мають борги від 5 до 10 тис грн. Найбільше боржників у категорії від 1 до 5 тис грн — це 78 тис споживачів.

Зростання боргів і несвоєчасні розрахунки ставлять під загрозу стабільне постачання газу для споживачів регіону. Адже через відсутність оплати за газ "ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТ" не може розрахуватися з іншими учасниками газового ринку. Тому майже 33,5 тис боржників отримали від "ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТУ" попередження про відключення від газопостачання.

"Ми вдячні тим споживачам, які вчасно та в повному обсязі розраховуються за спожиті кубометри газу. В кого ситуація склалася по-іншому — просимо звернутися до підприємства, щоб реструктурувати борг", — говорить директор ТОВ "ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТ№ В"ячеслав Тарасов.

Впродовж 2018 року через системні неплатежі від газопостачання були відключені 2 273 побутових споживачів. З них на сьогодні без газу залишаються 70% (1607 помешкань). Затримують сплату за газ також і субсидіанти та пільговики, яким необхідно сплачувати обов"язковий платіж.

Від моменту попередження до відключення газопостачання споживач має достатньо часу, аби сплатити кошти або звернутися до ТОВ "ЖИТОМИРГАЗ ЗБУТ" із заявою про погашення боргу частинами. Тому, щоб уникнути відключення, споживачам потрібно вчасно подбати про спосіб погашення заборгованості.