На Дніпропетровщині заборгованість за газ зменшилась на 10%

На Дніпропетровщині заборгованість за газ зменшилась на 10%
Із закінченням опалювального періоду, скороченням споживання газу, а також завдяки посиленій роботі ТОВ "Дніпропетровськгаз збут" із боржниками, неплатежі за спожитий газ зменшились на 10%.

Станом на 1 червня споживачі газу заборгували ТОВ "Дніпропетровськгаз Збут" 2,15 млрд. грн., в тому числі борг отримувачів державної допомоги-субсидіантів та пільговиків, яких в Дніпропетровській області серед користувачів блакитного палива більше 260 тис., склав майже 82 млн. грн. Найбільші борги накопичують споживачі міста Дніпро — більше 1 млрд. грн., що складає майже 48% від усієї суми заборгованості.

Суттєво зменшилась і сума боргу бюджетних установ перед "Дніпропетровськгаз збутом" за спожитий газ. Якщо на початку березня 2018 року неплатежі бюджетних установ становили 28,3 млн. грн., то на 1 червня 2018 борг знизився більш ніж на 86%, до 3,9 млн. грн.

"Ми продовжуємо активну роботу зі споживачами-боржниками, щоб мати змогу розрахуватися з державою за поставлений газ, — наголошує директор ТОВ "Дніпропетровськгаз збут" Тетяна Соболь. — Клієнти повинні виконувати умови договору та вчасно сплачувати за газ, щоб не доводити до припинення газопостачання. Крім того, необхідно пам"ятати, що органи соціального захисту не надають клієнтам-боржникам державну допомогу".

За даними обліку компанії, ухиляються від сплати рахунків за спожитий газ переважно власники великих приватних будинків. Споживачі із невеликими доходами намагаються вчасно розраховуватись.

ТОВ "Дніпропетровськгаз збут" з початку року письмово повідомив вже понад 36 тис. клієнтів-боржників про припинення поставок у випадку непогашення заборгованості у встановлений строк. Якщо реакції і розуміння з боку споживача немає, відбувається припинення газопостачання, а справи передаються до суду. З початку 2018 року було  відключено майже 2500 домогосподарств із загальним боргом на суму 12 млн. грн. 

ТОВ "Дніпропетровськгаз збут" рекомендує споживачам зі складним матеріальним становищем звернутися в органи соціального захисту населення для оформлення субсидії або пільги. Наразі головною умовою для отримання державної допомоги на житлово-комунальні послуги є відсутність заборгованості