На Сумщині борги за газ виросли на 34%, перевищили 417 млн гривень

На Сумщині борги за газ виросли на 34%, перевищили 417 млн гривень
У Сумській області в першому кварталі 2018 погіршився рівень оплати за спожитий газ. Заборгованість держбюджету перед "Сумигаз Збут" становить майже 800 млн грн.

У компанії "Сумигаз Збут" відзначають, що борги населення за газ ростуть, незважаючи на значне збільшення числа субсидіантів і закінчення опалювального періоду.

"Звертаємося до споживачів знайти можливість розрахуватися за спожитий газ, щоб не допустити відключення газопостачання. Зараз борги в межах 5 тис. грн. мають 232,4 тис. боржників, до 10 тис. грн. — заборгували понад 4 тис. клієнтів і понад 10 тис. грн — 787 домоволодінь. Найбільша сума заборгованості становила 155 тис. грн.", — каже директор "Сумигаз Збут" Олена Руденко.

Компанія-постачальник газу змушена припиняти газопостачання тим боржникам, які ігнорують попередження і не платять за спожитий газ.

За січень-березень 2018 року вже 3830 боржників отримали попередження про відключення від системи газопостачання у разі непогашення боргу. 322 клієнтам припинено газопостачання.

Компанія нагадує, що подальше відновлення газопостачання для всіх відключених споживачів відбувається тільки після погашення заборгованості та сплати всіх витрат газової компанії на роботи з припинення і подальшого відновлення газопостачання