Неплатежі за газ жителів Миколаївської області перевищили 380 млн гривень

Неплатежі за газ жителів Миколаївської області перевищили 380 млн гривень
Напередодні початку опалювального періоду заборгованість за спожитий природний газ клієнтів ТОВ "МИКОЛАЇВГАЗ ЗБУТ" становить 381 млн. гривень.

Кожен третій з боржників отримував субсидії на газ в попередньому опалювальному періоді. Якщо вони не вирішать проблему накопиченої заборгованості найближчим часом, то органи соцзахисту не нараховуватимуть їм субсидію.

Значні неплатежі за газ змушують ТОВ "МИКОЛАЇВГАЗ ЗБУТ" використовувати примусові способи стягнення заборгованості. На початок вересня 2018 року за існуючу заборгованість припинені поставки газу для більш ніж 6 тис. боржників, загальна сума боргу яких становить понад 27 млн. гривень.

Крім того, споживачі, які розраховують отримувати субсидію в майбутньому опалювальному сезоні, через борги можуть позбутися державної допомоги. Із 207,3 тис. домоволодінь, які заборгували за спожитий газ в Миколаївській області, 68,6 тисяч є одержувачами субсидії.

Щоб зберегти газ і субсидію, боржникам необхідно терміново погасити наявну заборгованість. Платежі швидко і зручно можна провести через такі онлайн-сервіси як IPay, Портмоне, Приват 24 та EasyPay. Вони дозволяють споживачам здійснювати оплату за природний газ через Інтернет, перебуваючи вдома і витративши на це всього кілька хвилин. Оплату можна також провести прямо з Особистого кабінету на сайті 104.ua, чию зручність і функціональність оцінили вже понад 68 тис. споживачів газу Миколаївській області.

Споживачі, які не в змозі відразу погасити накопичену заборгованість, можуть укласти з "МИКОЛАЇВГАЗ ЗБУТОМ" договір реструктуризації. Це допоможе погашати борг частинами, за графіком. При цьому клієнти газової компанії убезпечать себе від можливості відключення від газопостачання і збережуть можливість отримання субсидії.

У 2018 році договори реструктуризації з постачальником газу в Миколаївській області уклали вже 1123 абонента, 579 з яких є одержувачами субсидії. Крім тих, хто вже закрив свій борг, на даний момент активними залишаються 646 договорів реструктуризації на суму понад 3 млн. гривень.