До 250 тисяч грн: ООН роздає бізнес-гранти підприємцям на сході України

Фото: Сергій Артюхов / ПРООН в Україні
Фото: Сергій Артюхов / ПРООН в Україні
Підприємці, що подадуть заявки у межах програми, зможуть отримати максимум 250 тисяч гривень на один грант
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

Програма ООН із відновлення та розбудови миру за підтримки Європейського Союзу, уряду Королівства Данія та уряду Японії оголошує конкурс малих бізнес-грантів на започаткування, відновлення чи розширення мікро, малих та середніх підприємств.

Конкурс проведуть на підконтрольних уряду України територіях Луганської та Донецької областей, та в окремих районах та містах Запорізької області уздовж узбережжя Азовського моря.

Метою програми є відновлення або посилення ділової активності, зниження напруги на ринку праці та забезпечення розвитку секторів економіки, які є критично важливими для подальшого економічного розвитку регіону.

Загальна сума грантового пулу, який розподіляється протягом 2019-2020 років, складає 5,24 млн доларів, у тому числі 2,56 млн доларів для конкурсу, що оголошується. Більш детальну інформацію можна знайти за посиланням.

Максимальна сума одного гранту — 250 000 гривень. Підприємці, які отримають грант, мають зробити власний внесок у реалізацію бізнес-плану (у грошовій чи іншій формі, наприклад, безоплатною працею, наданням обладнання, приміщення тощо) у розмірі не менше 25% від вартості проекту.

Заявки потрібно подавати виключно через онлайн систему прийому заявок за посиланням grant.ccc-tck.org.ua. Заявки заповнюються і подаються лише українською мовою.

Кінцевий термін подання заявок: до 23:59 (за київським часом) 6 вересня 2020 року. Неповні заявки та заявки, що надійшли пізніше встановленого терміну, будуть автоматично відхилені.

Нагадаємо, програму ООН із відновлення та розбудови миру реалізують чотири агентства ООН: Програма розвитку ООН (ПРООН), Структура ООН з питань гендерної рівності та розширення прав і можливостей жінок (ООН Жінки), Фонд ООН у галузі народонаселення (UNFPA) і Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО).

Програму підтримують дванадцять міжнародних партнерів: Європейський Союз, Європейський інвестиційний банк, а також уряди Великої Британії, Данії, Канади, Нідерландів, Німеччини, Норвегії, Польщі, Швейцарії, Швеції та Японії.