Презентація книги "Галерея Чуття" — збірки інтимної лірики українських письменників XX століття, ілюстрованої роботами Андрія Задоріна

13 жовтня в рамках відкриття виставки художника з Голландіїї Андрія Задоріна "Віддзеркалення" відбудеться резонансна літературна подія всукраїнського масштабу презентація книги "Галерея Чуття" — збірки інтимної лірики українських письменників XX століття, ілюстрованої роботами Андрія Задоріна.
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

За формою це видання — синтез образотворчого та літературного мистецтва, поезії, прози та живопису. На перший погляд, зовсім не комерційний продукт. Проте, видавці впевнені, що збірка буде мати успіх, адже за підсумками двох книжкових форумів — Львівського і Арсеналу, — зараз спостерігається неабияке зростання попиту не тільки на поезію, як жанр, але й на СВОЇХ авторів та цікаві візуальні рішення оформлення книг, креатив в подачі літтературного матеріалу та цікаві концепції поєднання письменників. Адже у цій книзі читач знайде вірші Івана Франка і Євгена Плужника, Володимира Сосюри і Василя Симоненка, Миколи Вінграновського і навіть Сергія Жадана. Крім цього, у виданні прозвучать Олександр Пушкін у перекладі Максима Рильського і Марина Цвєтаєва в перекладі Валерії Богословської. Інтимну лірику українських письменників і переклади вибраних творів російської літератури супроводжують роботи Андрія Задоріна — білоруського художника, що нині живе в Нідерландах.

Сама ж виставка і поява на виставковій мапі Києва призвіща Задорін — теж свідоцтво цікавості до української аудиторіїї кращих сучасних європейських художників, яким без сумніву є Андрій Задорін. Художник черпає натхнення зі своїх спогадів дитинства, поєднуючи реальність і уяву у своїх полотнах. Велику драматичність його картинам надає гра світла і тіні, багата текстура поверхні і казкова атмосфера його "творів". Персональні виставки Задоріна проходили в галереях Франції, Бельгії, Великобританії, США, Голландії. Роботи знаходяться в колекціях Британського музею, Музею Метрополітен, Музею Вікторії та Альберта, мінського Музею сучасного мистецтва, Національному художньому музеї Білорусі.

"Насправді, на формування моєї художньої мови великий вплив мав кінематограф. У перебудовні роки на нас "висипали" величезну кількість раніше недоступних фільмів. Я був просто вражений пластикою "Червоної пустелі" Антоніоні, тим, як речі, середа можуть передавати нюанси настрою-те, що не можна виразити словами... ...Мені хочеться спонукати людей дивитися на ці роботи так, як вони дивляться на вогонь або океан..."