В 2018 році клієнти "Чернівцігаз збуту" майже на 5% скоротили споживання газу

В 2018 році клієнти "Чернівцігаз збуту" майже на 5% скоротили споживання газу
Впродовж 2018 року ТОВ "Чернівцігаз Збут" поставлено споживачам Чернівецької області більше ніж 281,4 млн м куб природного газу
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

Впродовж 2018 року ТОВ "Чернівцігаз Збут" поставлено споживачам Чернівецької області більше ніж 281,4 млн м куб природного газу. Це на 4,9% менше, порівняно з обсягами поставленого блакитного палива у 2017 році.

Левова частка постачання в Чернівецькій області припадає на населення. У 2018 році обсяг споживання цією категорією склав 262,9 млн м куб. або ж 93,4% від загальної кількості поставленого природного газу. Однак, в порівнянні з 2017 роком, споживання блакитного палива вказаної категорії скоротилося на 12,7 млн. кубічних метрів.

Також зниження обсягів споживання зафіксовано й для інших категорій споживачів. Зокрема, в минулому році промисловими організаціями спожито 8,8 млн м куб, бюджетні установи та організації 7,9 млн м куб. та релігійні організації — 1,5 млн. м куб.

"Зменшення обсягів постачання газу можна пояснити порівняно теплими погодними умовами, як на початку, так і восени 2018 року, а також із запровадження енергозберігаючих технологій, заміною газоспалюючого обладнання на більш сучасне та економне" — розповідає директор ТОВ "Чернівцігаз Збут" Володимир Ляшенко.

Протягом 2018 року підприємство постійно брало участь у процедурах закупівель газу, що проводилися бюджетними установами та організаціями. У 2018 році компанія постачала газ 457 споживачам бюджетної сфери, що складало 91,2% від загальної кількості споживачів цієї категорії.

Наразі у "Чернівцігаз Збут" активно проходить кампанія з укладення договорів постачання природного газу з непобутовими споживачами Буковини на 2019 рік.