Заява Ідея Банк щодо активізації шахраїв

Заява Ідея Банк щодо активізації шахраїв
Ідея Банк попереджає про активізацію шахраїв, що видають себе за партнерів Ідея Банку по кредитуванню

 Останнім часом почастішали скарги громадян на шахрайські дії фірм, які, представляючись партнерами Ідея Банку, вимагали за погодження кредиту оплату.

Схема шахрайства є наступною: зловмисники телефонують фізичним особам і представляються партнерами, посередниками Ідея Банку з видачі кредитів. Для "підтвердження платоспроможності" або "оплати за послуги оформлення кредиту" вони просять потенційних позичальників перерахувати на рахунки фірми-посередника певну суму грошей.

"Якщо раніше зловмисники для таких операцій відкривали рахунки в інших банках, то недавно одна з таких фірм відкрила рахунок в Ідея Банку! Це давало можливість шахраям переконати потенційних позичальників - "бачите, ви платите в Ідея Банк". Рахунок цієї фірми одразу ж заблокував фінансовий моніторинг Ідея Банку. Але, незважаючи на це, на наступний день знову прийшов платіж на рахунок цієї фірми — гроші не були зараховані та повернулися в банк - відправник. Підкреслюємо, Ідея банк і його партнери з кредитування ніколи не беруть оплату за узгодження кредиту", — сказав член Правління Ідея Банку, директор з ризиків Ростислав Синишин.

 Із переліком акредитованих кредитних посередників Ідея Банку можна ознайомитися на веб-сайті банку. У разі відсутності доступу до інтернет  — можна звернутися з питанням до найближчого відділення Ідея Банку або зателефонувати на гарячу лінію банку 0 800 50 20 30.