ДУСя не готова стать открытой для СМИ в теме госзакупок

В Украине сложилась парадоксальная ситуация, когда наиболее засекреченная структура – СБУ более открыта для СМИ, чем хозяйственное подразделение Банковой - ДУСя (Государственное управление делами)
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

"ДЕЛО" уже писало, как ведомство под управлением Игоря Тарасюка не допустило к себе с проверками контрольно-ревизионное управление. Впрочем, в своем интервью "Украинской правде" Игорь Тарасюк заявил, что ДУС открыто для СМИ и отвечает на все запросы журналистов. Правда, тут же оговорился: там работают по принципу "задавай правильные вопросы – получай правильные ответы".

Учитывая пожелания господина Тарасюка, "ДЕЛО" довольно детально и подробно составило свой запрос в Госуправление. По правилам ведомства, общение с журналистами там ведут исключительно через услуги "Укрпочты". Стоит отдать должное – обратный ответ с Банковой уложился в установленный законодательством термин - 30 дней. Правда, по объему он оказался примерно в два раза меньше журналистского запроса.

Кроме того, господин Тарасюк, судя по всему, отступил от задекларированного им принципа. К сожалению, письмо ДУС не содержало ни одного ответа на заданные вопросы. Говоря простыми словами – отписка. К сожалению, законодательство не предусматривает формы ответственности в случаях ТАКОГО общения с прессой. Или возможно тема госзакупок показалась руководителям Госуправделами уж слишком скользкой. Учитывая вышеупомянутый опыт "общения" ДУСи и КРУ – вполне возможно. 

 
Ниже приводим текст запроса редакции "ДЕЛО" и ответ ДУСи.

Керівнику державного управління справами

Ігорю Григоровичу Тарасюку

ЗАПИТ

2.    Державним бюджетом на 2009 рік передбачено фінансування Державного управління справами у розмірі 817,4 млн.грн. Який обсяг з цих коштів був витрачений за результатами тендерних закупівель у 2009 році?

3.    Де і коли була оприлюднена інформація за всіма переможцями тендерних закупівель? Якщо інформація оприлюднена не була, з якої причини цього не відбулось? Чи можете Ви надати газеті інформацію щодо компаній, які перемогли в тендері із зазначенням сум контрактів з ними (у грошовому вимірі) за всіма позиціями:
a)    Витратні матеріали для устаткування автоматичної обробки інформації;
b)    Придбання паперової продукції;
c)    Послуги мобільного стільникового радіотелефонного зв’язку ЗАТ «Український мобільний зв’язок»;
d)    Послуги корпоративного мобільного стільникового зв’язку ЗАТ «Київстар Дж.Ес.Ем.»;
e)    Послуги по встановленню бази даних кадрового обліку Секретаріату Президента України;
f)    Послуги із встановлення баз даних і супроводження автоматизованої системи "Помилування";
g)    Послуги спеціальних інформаційних джерел та видавництв;
h)    Вдосконалення інформаційно-аналітичних досліджень у сфері євроатлантичної інтеграції України та інформування органів державної влади, місцевого самоврядування і громадськості шляхом формування, видання та оперативного розповсюдження щотижневих бюлетенів „Україна на шляху до НАТО”;
i)    Дослідження у сфері упорядкування інформаційних відносин в Україні в контексті розбудови розвинутого інформаційного суспільства;
j)    Організаційне, науково-аналітичне, та матеріально-технологічне забезпечення підготовки і випуску наукового журналу «Україна-НАТО»;
k)    Оцінка впливу світової економічної кризи на готовність вступу України до НАТО;
4.    У разі відмови у наданні інформації, поясніть, з якої причини.

5.    Які саме з перелічених компаній все надали послуги та виконали роботи? Які саме компанії ще не надали послуги у повному обсязі? З яких причин?

6.    Яким саме компаніям належать авторські права по встановленню бази даних кадрового обліку Секретаріату Президента України та баз даних і супроводження автоматизованої системи "Помилування"? Чому були обрані саме ці компанії? Коли саме були встановлені ці програми?

Вот какой ответ получила редакция "ДЕЛО" на свой запрос: