Комитет Бродского сэкономит для государства более 11,5 млн. грн

Государственный комитет по вопросам регуляторной политики и предпринимательства, возглавляемый Михаилом Бродским начинает экономить государственные деньги с себя

словам Михаила Бродского, штат работников комитета был сокращен вдвое. Соответственно уменьшились расходы на фонд заработной платы. Из пяти служебных машин оставили две. "На ремонт лифта и асфальтирование двора Кужель заложила в бюджет 1,7 млн. грн. Мы от этого отказались", - пишет чиновник в своем блоге.

Также максимально уменьшили расходы на аренду, транспорт, связь. Также перевели подчиненное госпредприятие "Информационно-ресурсный центр" из арендуемого помещения, за которое платили около 3 млн. грн в год,  в комитет.

В результате до конца года будет сэкономлено 3 млн. 148 тыс. грн. В 2011 году экономия составит 7 млн. 226 тыс. грн. Таким образом, за два года экономия превысит 10 миллионов.

Михаил Бродский убежден, что каждый государственный орган центральной и местной исполнительной власти должен решиться на непопулярные шаги, поскольку государство должно не только наполнять бюджет, но и экономно его использовать.

«Сегодня мы не можем позволить себе кормить такую большую армию чиновников. Нужно наполнить бюджет, в том числе и за счет сокращений госслужащих, как сделали в нашем комитете. Экономию мы начали с себя», - заявил Бродский.

Напомним, что Михаил Бродский занимает пост главы Государственного комитета по вопросам регуляторной политики и предпринимательства. 17 марта Кабмин уволил с должности главы Госкомпредпринимательства Александру Кужель. До этого времени Михаил Бродский в 1998-2002 гг. М.Бродский возглавлял комитет Верховной Рады Украины по вопросам промышленной политики и предпринимательства.

Звіт щодо економії Держкомпідприємництвом державних коштів

Станом на 15.10.2010 р. фактичне скорочення становить 186 штатних одиниць (166 штатних одиниць в регіональних представництвах та 20 одиниць в центральному апараті). В регіональних представництвах працюють 44 особи, які будуть звільнені одночасно з ліквідацією представництв, тобто до кінця 2010 р.

Таким чином, скорочення штату працівників складе 230 штатних одиниць, що становить 47,03% від загальної штатної кількості працівників.

В 2010 році сума економії коштів у зв’язку зі скороченням штату та витрат на його утримання до кінця поточного року по статтям «Заробітна плата» та «Нарахування на заробітну плату» складе 2, 02 млн. грн. (1,48 млн. грн. і 0,54 млн. грн. відповідно). Зазначена економія коштів частково використана на здійснення компенсаційних виплат звільненим працівникам (вихідна допомога при звільненні, компенсація щорічних та додаткових відпусток).

У зв’язку зі скороченням штату регіональних представництв Держкомпідприємництва також відбувається вивільнення орендованих приміщень площею 2 500 кв.м.

В бюджетних пропозиціях на 2010 рік на фінансування регіональних представництв планувався виділити 8,2 млн. грн. У зв’язку з їхньою ліквідацією був затверджений зменшений кошторис для них на суму 6, 9 млн. грн., завдяки чому було заощаджено 1,2 млн грн.

Скасування закладених у бюджет транспортних послуг по перевезенню майна представництв комітету в регіонах дала можливість зекономити 140 тис. грн.

Після відмови від проведення капітального ремонту ліфта в приміщенні Держкомпідприємництва, асфальтування двору та прибудинкової території в результаті збережено державних коштів на суму 1, 7 млн. грн.

Також прийнято рішення про скорочення кількості службових автомобілів в Держкомпідприємництві. Так, було продано автомобіль ДЕУ Леганза, витрати на утримання якого становили 55 тис. грн. на рік.

Крім того, скорочено видатки на оренду трьох автомобілів для заступників голови Держкомпідприємництва на суму 168 тис. грн. Наразі в Комітеті лишається 2 службових автомобілі.

Відмовившись від використання мобільного зв’язку  Комітет зекономив 1,3 тис. грн.

Зменшення витрат на оплату праці відбулося також в ДП «Південь», що перебуває в управлінні Держкомпідприємництва. Скорочення кількості працівників на 58 одиниць надало можливість  зекономити фонд заробітної плати у сумі 831 тис. грн.

Структурні зміни та скорочення штату проведено також у ДП «Інформаційно-ресурсний центр», підпорядкованому Комітету. Відповідно до проведених змін зекономлено кошти у сумі 4,45 млн. грн., а саме:

-          за рахунок скорочення штату та зменшення витрат на заробітну плату та нарахування на неї – 1,1 млн. грн.,

-           за рахунок переїзду до будинку Держкомпідприємництва:

1)      припинено оплату за оренду приміщення на суму 3,1 млн. грн.,

2)      зменшення площі приміщення та наявність лічильників зменшило оплату комунальних послуг на 150 тис. грн.,

3)      за рахунок зменшення витрат на робочі поїздки до Комітету зменшилися витрати на бензин на 14 тис. грн.

Український фонд підтримки підприємництва, який перебуває в управлінні Комітету, в 2010 році також заощадить 700 тис. грн. Після скорочення штату на фонді оплати праці було зекономлено 275 тис. грн. Ще 425 тис. грн. вдалось зберегти завдяки зменшенню площі орендованого приміщення.

Загальна сума економії бюджетних коштів складає:

-          по Держкомпідприємництву – 5,524 млн. грн.,

-          по ДП «Південь» фонд заробітної плати зменшився на 831 тис. грн.,

-          по ДП «ІРЦ» – 4,454 млн. грн.,

-          по Українському фонду підтримки підприємництва – 700 тис. грн.

Всього за 2010 рік економія бюджетних коштів становить 11, 5 млн. грн.

Всього в 2011 році прогнозована економія бюджетних коштів становитиме близько 10, 5 млн. грн. (кошти, які б витрачалися на фінансування регіональних представництв Комітету відповідно до тарифів 2010 – 2011 року).

22.10.2010