Редактор «ДЕЛО» Сергій Сахацький: Саме УПА захистила право українців на життя на своїй території, бо нас могла спіткати доля кримських татар

14 вересня Генеральна асамблея ООН прийняла декларацію про права корінних народів. В ній йшлося про засудження репресій та депортацій, а також про право корінних народів на самовизначення, землю й природні ресурси.

ній зазначалося, що «корінні народи не підлягають примусовому видаленню зі своїх земель або територій». Більшість країн членів-учасників ООН вітали дану декларацію бурхливими оваціями.

Того ж дня на Радянській площі в Сімферополі пройшло від-криття монумента «На згадку про жертви радянського народу, полеглі від рук посібників фашистів — вояків ОУН-УПА та інших колабораціоністів». Правда, цікаво? В той час, коли цивілізовані держави йдуть на захист корін-них народів, українські політичні маргінали медитують на пам’ятники жертв неіснуючого радянського народу та ще й у Сімферополі, де не ступала нога «упівця».

Чомусь ніхто не згадує, що саме УПА захистила право українців на життя на своїй території, бо нас могла спіткати доля кримських татар.