Робимо надзвичайні речі: як українці долучилися до акції ПриватБанку "Звичайне диво"

Фото тут та далі: ПриватБанк
Фото тут та далі: ПриватБанк
Окрім подарунків та обладнання, акція має й терапевтичне завдання — дотепні аніматори, які піднімають настрій хворим дітям, роблять великий внесок у справу їхнього одужання
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

Зимові свята асоціюються у нас із щасливим дитинством. Але як подарувати святкову атмосферу тим хлопчикам і дівчаткам, які зустрічають Новий рік чи Різдво у лікарні, намагаючись побороти тяжку недугу? ПриватБанк та Mastercard уже четвертий рік поспіль дають можливість кожному українцю долучитися до благодійної акції "Звичайне диво", яка дарує радість маленьким пацієнтам.

Допомагати просто!

Пам’ятаєте, як у класичній комедії "Сам удома — 2" бешкетник Кевін пожертвував чимало грошей на подарунки дітям у нью-йоркському шпиталі, що так сумували за духом Різдва? Один із провідних банків України ПриватБанк разом із надійними партнерами — Mastercard та усіма українцями з великим серцем— започаткував найдобрішу щорічну акцію "Звичайне диво", за допомогою якої вітають пацієнтів дитячих лікарень з новорічними святами. На дітей, що лікуються у відділеннях обласних лікарень, чекають подарунки та гарний настрій, адже першого січня вранці до них приходять персонажі зимових казок — щедрий Санта-Клаус зі своїми веселими помічниками. Лікарі ж отримують таке необхідне обладнання та ліки.

Долучитися до акції, яка тривала від 1 листопада до 31 грудня 2020 року, міг кожен власник будь-якої картки ПриватБанку. Варто було лише зареєструватися на сайті банку, і щоразу під час розрахунку карткою одна гривня йшла до фонду ПриватБанку "Допомагати просто!". До кожної такої гривні додавали ще по одній гривні ПриватБанк та Mastercard. На зібрані кошти фонд закупив подарунки для маленьких пацієнтів, обладнання й ліки для обласних лікарень по всій Україні, яке буде доставлене згодом. У 2020 році учасниками акції стали майже 150 тисяч українців, було зібрано понад 10 млн гривень (торік — 5,5 млн гривень), а подарунки отримали 3 тисяч дітей по всій Україні.

Чому гарний настрій — це важливо для одужання

Лікарі наголошують, що позитивні емоції та гарний настрій дуже важливі для швидкого одужання, надто для важкохворих дітей. П’ятий рік поспіль у Дніпрі відчиняє двері обласної дитячої лікарні у новорічну ніч завідувач приймального відділення Ігор Майденко: він залишається на чергування, щоб зустріти свято разом зі своїми пацієнтами. "Позитивні емоції вкрай важливі для одужання. Дітки лікуються довго, їм потрібні свята чи не щодня, щоб підтримувати дух", — говорить медик.

Окрім матеріальних результатів акції, подарунків та обладнання, "Звичайне диво" має й терапевтичне завдання. Дотепні й добрі аніматори, які піднімають настрій хворим дітям, роблять великий внесок у справу їхнього одужання.

Одним із найвідоміших прихильників цієї думки у свій час став Патч Адамс, доктор Хантер Догерті Адамс, який започаткував практику лікарняних клоунів у 1970-х роках у США. У жовтні 2020-го було опубліковано дослідження про ефективність лікарняної клоунади у педіатрії. Виявилося, що у дітей, які взаємодіяли з лікарняними аніматорами, безвідносно до присутності батьків, значно зменшувалася тривожність під час медичних процедур та покращувався психологічний стан. За гострих та хронічних хворобливих станів взаємодія з лікарняними клоунами давала відчутне зменшення стресу, втоми та больових відчуттів. Лікарняні аніматори:

• скорочують тривалість шокових станів за першої та наступної госпіталізації дитини;

• відволікають та психологічно розвантажують дитину у передопераційний та післяопераційний період;

• відволікають та знімають інтенсивність больового синдрому під час проведення медичних маніпуляцій;

• сприяють психологічній гармонізації дитини через гру та інтерактивне спілкування;

• мотивують дітей на правильне та веселе вживання ліків та їжі.

Пацієнти дитячих лікарень, побачивши Санта-Клауса та його помічників під час проведення акції "Звичайне диво", були у захваті, так само, як батьки та медперсонал. Щасливі оченята дітей та на радісні усмішки дорослих, які допомагають малечі одужати, розчулюють до сліз, говорять члени святкових аніматорських бригад.

Благодійність як спосіб життя

Акція "Звичайне диво" — найулюбленіша серед благодійників-клієнтів банку, адже умови участі прості, а результат — справжнє диво. Фонд ПриватБанку "Допомагати просто!" активно і систематично займається благодійністю. Фонд є одним з найбільших в Україні. Будь-коли ви можете долучитися до поточних програм за один клік:

Допомога тяжкохворим дітям

У межах програми фонд надає допомогу дітям з онкологічними та онкогематологічними захворюваннями, дітям з вадами серця або розвитку, з рідкісними орфанними захворюваннями, а також адресну допомогу тяжкохворим дітям. Також збирає кошти на закупівлю діагностичного обладнання, медикаментів, витратних матеріалів, імплантів, оплачує курси лікування та реабілітації.

Підтримка армії та допомога пораненим під час АТО

Від червня 2014 року фонд допомагає Армії України: збирає кошти на закупівлю на закупівлю засобів захисту, медикаментів, предметів першої необхідності, обмундирування та устаткування для прифронтових лікарень і військових шпиталів.

Допомога дитячим будинкам України

Фонд опікується закладами, у яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Деякі вихованці з особливостями розвитку. Кошти у межах цієї програми збирають для того, щоб діти перебувати в адекватних побутових умовах, отримували необхідне харчування та лікування.

Допомога фонду "Таблеточки"

"Таблеточки" — найбільший фонд зі збору коштів для онкохворих дітей в Україні. Мрія і місія фонду: щоб жодна дитина у нашій країні не помирала від раку. За вісім років адресну допомогу отримали понад 4,5 тисяч дітей. Ще для десятків тисяч дітей покращилася якість лікування загалом.

Допомога тваринам

Тварини потребують нашої допомоги, але не можуть попросити про неї. Програма фонду спрямована на комплексну допомогу безпритульним чотирилапим: підтримку притулків і фондів, закупівлю медикаментів, вакцин, корму.

Дихай! Разом проти коронавірусу

Акція "Дихай! Разом проти коронавірусу" спрямована на збір коштів для придбання апаратів штучної вентиляції легенів, кисневих концентраторів, пульсоксиметрів та інших медапаратів, що допоможуть пацієнтам боротися із критичним перебігом хвороби та одужати.

Натепер налічується понад 1 420 035 меценатів фонду. Анна Павлова, директор благодійного фонду "Допомагати просто!" говорить про учасників акції "Звичайне диво" як про добрих чарівників. Щороку дедалі більше українців долучаються до цієї доброї святкової акції.

За даними дослідження, проведеного Corestone Group та GFK Ukraine, станом на 2018 рік 70% українців хоча б раз на рік віддавали кошти на благодійність. На допомогу важкохворим дітям жертвували майже 20% опитаних. Найбільшою мотивацією, згідно з опитуванням, є переконання, що грошi дiйдуть до тих, хто їх потребує. На сайті благодійного фонду "Допомагати просто!" легко відстежити надходження ваших пожертв та завантажити щорічні звіти про використання зібраних коштів.