"Укрексімбанк" дає бізнесу на горіхи

"Укрексімбанк" дає бізнесу на горіхи
Кредит із загальним лімітом 15 млн дол. США надається строком на 7 років на фінансування інвестиційних витрат, пов’язаних із введенням в експлуатацію двох вертикально-інтегрованих локацій садів волоських горіхів у Вінницькій та Херсонській областях

Державний "Укрексімбанк" уклав генеральну кредитну угоду з ТОВ "Український волоський Горіх" для створення повного циклу виробництва з вирощування, переробки та пакування горіхів. Кредит із загальним лімітом 15 млн дол. США надається строком на 7 років на фінансування інвестиційних витрат, пов’язаних із введенням в експлуатацію двох вертикально-інтегрованих локацій садів волоських горіхів у Вінницькій та Херсонській областях. 

Про це повідомляє прес-служба банку.

"У рамках генеральної угоди Укрексімбанком відкрито кредитну лінію на 5 мільйонів доларів США за спільним з Міжнародним банком реконструкції та розвитку Проектом доступу до довготермінового фінансування для реалізації першого етапу інвестиційного проекту позичальника. Загалом інвестиційний проект включає висадку власних садів високоякісних та адаптованих під місцевий клімат сортів волоського горіху, введення в експлуатацію переробного заводу та сертифікованої лабораторії з контролю якості", — повідомив директор Департаменту корпоративного бізнесу приватного сектору "Укрексімбанку" Олександр Існюк.

Зазначається, що на Могилів-Подільській ділянці компанією висаджено сад волоського горіха й отримано перші врожаї, цього року з фінансуванням Укрексімбанку розпочнеться закладення садів у Новотроїцькому районі на Херсонщині. 

У виробництві застосовуються передові практики вирощування із залученням найкращих фахівців галузі. Управління садами волоського горіха повністю автоматизоване, зокрема запроваджено технології мікрополиву та підживлення у поєднанні з датчиками зволоження, розташованими в ґрунті. 

Для кожного саду планується збудувати окремий завод з чистки, сушки та пакування горіхів. Будівництво заводу з переробки на Вінниччині вже розпочато. 

Повідомляється, що повний цикл вирощування та переробки сортових горіхів дозволить ТОВ "Український Волоський Горіх" отримувати продукцію високої якості та експортувати до 100% її обсягів. Попередні домовленості про поставки вже досягнуто з основними споживачами — представниками кондитерської галузі та дистриб’юторами харчових продуктів.

Нагадаємо, за класифікацією НБУ "Укрексімбанк" є одним з трьох системно важливих банків в Україні у 2018 році. 2020 року увійшов до рейтингу видання Global Finance "Найбезпечніші банки у країнах світу у 2020 році".