На кількох енергоблоках завершили ремонтні роботи, очікується зниження обсягів дефіциту

На кількох енергоблоках завершили ремонтні роботи, очікується зниження обсягів дефіциту

Ситуація з енергозабезпеченням в Україні 2 лютого дещо поліпшилася, очікується зниження обсягів дефіциту потужності.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України.

"Завдяки завершенню ремонтних робіт на деяких енергоблоках теплової генерації та погодним умовам очікується зниження обсягів дефіциту потужності порівняно з вчорашнім днем. Так, очікуваний дефіцит на вечірній максимум становитиме близько 19% від потреби", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у зв’язку з бойовими діями найскладніша ситуація із знеструмленнями в Донецькій, Херсонській та Харківській областях.

Через дефіцит генеруючої потужності найбільша частка відключених споживачів у Волинській, Тернопільській, Кіровоградській та Чернівецькій областях.

В НЕК "Укренерго" додали, що до всіх обленерго доведені дещо збільшені ліміти споживання у зв’язку зі скороченням дефіциту. Наразі перевищення лімітів не фіксується. Водночас упродовж доби у разі недотримання лімітів будуть застосуватись аварійні відключення.

Нагадаємо, як повідомив міністр енергетики Герман Галущенко, після ракетних обстрілів країни-агресора РФ 26 січня, найскладніша ситуація з електропостачанням в Одеській та Вінницькій областях.