НБУ курс:

USD

41,21

--0,06

EUR

45,96

--0,24

Готівковий курс:

USD

41,55

41,45

EUR

46,55

46,39

"Укренерго" значно подовжило графіки відключення світла на 15 червня

"Укренерго" значно подовжило графіки відключення світла на 15 червня
Фото: ua.depositphotos.com

Завтра, 15 червня, обленерго застосовуватимуть графіки погодинних відключень по всій Україні з 08:00 до 23:00. Водночас, у період з 16:00 до 20:00 обмеження будуть діяти для більшої кількості споживачів.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомила пресслужба "Укренерго".

Зазначається, що причиною цього є знижена робота СЕС через хмарність в областях, в також в ремонт вийшов черговий атомний блок.

При цьому енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури обмежуватись не буде.

Нагадаємо, на початку червня ситуація в енергосистемі України погіршилася, порівняно з останніми днями травня, через виведення у плановий ремонт двох блоків атомних електростанцій.

Зауважимо, Україна більше не може собі дозволити планові ремонти атомних станцій під час опалювального сезону. Тому енергоблоки українських АЕС взимку працюватимуть на максимумі та нарощуватимуть коефіцієнт використання встановленої потужності.

Також повідомлялося, що енергетики допускають ситуації, коли взимку у домівках українців буде світло лише п'ять-шість годин на день, але все буде залежати від обставин.

Додамо, що Державна інспекція енергетичного нагляду наразі проводить інвентаризацію об'єктів критичної інфраструктури, за результатами якої складуть оновлений список об'єктів, які не підлягатимуть відключенням світла.

Фото: ua.depositphotos.com