В "Укренерго" спрогнозували, коли замість аварійних знову будуть застосовувати планові відключення світла

В "Укренерго" спрогнозували, коли замість аварійних знову будуть застосовувати планові відключення світла
Енергетики безперервно працюють над відновленням постачання е/е. Фото: Facebook "Укренерго"

Всі три атомні станції, що розташовані на неокупованій території, через 1-2 дня вийдуть на свою нормальну планову потужність. Після цього можна вже буде перевести споживачів замість аварійних на планові графіки відключення електропостачання.

Про це 25 листопада повідомив голова правління НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицьки в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"Найскладніший етап після цієї атаки наша енергосистема вже пройшла. Всі області заживлені, енергосистема знову з’єднана з енергосистемою Євросоюзу. Всі три атомні станції, що розташовані на неокупованій території, працюють", — зазначив Кудрицький.

Він додав, що якщо будуть нові атаки на об'єкти енергосистеми, то "Укренерго" буде діяти так само, як і зараз. Голова правління НЕК упевнений, що українським енергетикам вдасться відновлювати постачання е/е знову і знову. При цьому швидкість відновлення залежить від масштабів руйнувань.

Нагадаємо, Російська Федерація 23 листопада здійснила черговий ракетний обстріл об'єктів електроенергетики. Внаслідок цього в ряді регіонів запровадили екстрені відключення електроенергії. 

Зокрема, майже добу 70% столиці залишалися без світла. Крім того, через російські ракетні удари по всьому Києву призупиняли водопостачання.