Фіналісти Falling Walls Lab Kyiv 2017

Falling Walls Lab Kyiv — це нова щорічна міждисциплінарна конференція, на якій молоді генії презентують свої інноваційні ідеї в науковій, суспільній, виробничій або бізнес-сфері всьому світові!

Falling Walls Lab — це регіональні конференції у різних містах світу, де студенти, аспіранти, кандидати наук, підприємці, молоді політики, новатори в галузі мистецтва, дизайну, програмування та інших прикладних спеціальностей презентують свої ідеї. Регіональні конференції передують щорічній Falling Walls Conference у Берліні, що була заснована 2009 року з нагоди 20-річчя падіння Берлінської стіни провідними вченими Європи за підтримки уряду Німеччини.

Falling Walls Lab сприяє обговоренню досліджень та інновацій та надає чудову можливість молодим вченим і фахівцям представити свої ідеї, науково-дослідницькі проекти та ініціативи всьому світу. Учасники представляють свої проекти англійською мовою.

Цього року Falling Walls Lab Kyiv відбувся 30 вересня.

Фіналісти Falling Walls Lab Kyiv 2017

Breaking the Wall of еlecrtic power market — Роман Рєзніков

Платформа для купівлі/продажу електроенергії, на базі блокчейна і розумних контрактів. Платформа надає можливість робити прогнози споживання електроенергії для енергетичних компаній і рекомендації щодо оптимізації витрат на електроенергію для абонентів використовуючи алгоритми машинного навчання і нейромереж. Платформа адаптована для торгівлі електроенергією між абонентами, підтримує гнучку тарифікацію, роботу по тарифам передоплати, дає можливість відстежувати і зберігати історію споживання електроенергії з високою ступінь деталізації. Завдяки розподіленої архітектурі дозволяє розгорнути її як хмарний сервіс без витрат на інфраструктуру.

Breaking the Wall of boring education in virology — Вікторія Новіцька

V-table — це інтерактивна база даних вірусів. Завдяки своїй структурі, вона дозволяє швидко знаходити необхідну інформацію про віруси та їхні характеристики, спрощує сприйняття та запам"ятовування, пришвидшує аналіз даних у дослідженнях.

Breaking the Wall of noise pollution — Володимир Хилюк

Ідея полягає у вирішенні проблем конфіденційності мовлення та зменшення впливу шумів у відкритих середовищах та громадських місцях. Hushme — це перша у світі голосова маска для смартфонів, що має функції зменшення чутності розмови та активного голосового маскування.

Breaking the Wall of mortality from CVDs — Ксенія Бєлкіна

Cardiomo — екосистема для постійного моніторингу за життєво важливими показниками людини. Команда створила не тільки пристрій, а й мобільній додаток та хмарний сервіс, які допомагають виявити ранні симптоми захворювань завчасно та попередити користувача про необхідність звернутися до лікаря. Cardiomo, створений для безперервного моніторингу стану здоров'я, допомагає медицині зробити величезний крок вперед в ранній діагностиці серйозних захворювань, що дозволить рятувати до 17 мільйонів життів щорічно.

Breaking the Wall of associated petroleum gas burning — Ахмед Аль-Канан

Попутний нафтовий газ, який видобувається разом з нафтою, найчастіше спалюється, що призводить до втрати його технічної і економічної цінності. Так само це призводить до забруднення навколишнього середовища. Спікер пропонує закачати попутний нафтовий газ з високим вмістом сірководню назад у нафтовий пласт, і таким способом утилізувати його.

Breaking the Wall of unsustainable agriculture — Максим Мамедов

У зв"язку з стрімким ростом населення та урбанізацією, перед світом стає виклик захисту природних ресурсів, поліпшення стану навколишнього середовища, енергоефективності та покращення якості продуктів харчування. Спікер пропонує будувати ферми на дахах будинків, щоб зменшити вплив на навколишнє середовище та зробити здорове харчування містян більш доступним.

Breaking the Wall of Soil contamination — Сергій Щукін

Екологічний контроль і підтримання родючості і чистоти ґрунтів — це проблеми як України, так і світу в цілому, які вимагають негайної реакції. Спікер пропонує розробити портативний лазерний аналізатор для визначення якісного і кількісного складу речовин ґрунту на місцевості у режимі реального часу.

Breaking the Wall of turning wastewater to fuel — Руслан Родрігес

Тваринні ферми, віддалені та пустельні місця, майбутні космічні поселення потребують технологій очищення каналізаційних відходів та повітря. Спікер запропонує рішення з використанням біотехнології із водоростями. Модифіковані водорості у контрольованому середовищі можуть очищувати каналізаційні потоки, утворювати біопаливо та кисень і поглинати вуглекислий газ, живлячись при цьому лише світлом.

Breaking the Wall of еducation — Назар Романів

Спікер запропонує VR- та AR-технології, які нададуть більший доступ до освіти та зроблять можливою імітацію присутності студентів на заняттях в університеті, причому обслуговування приміщень для практичних занять стане більш дешевим.

Breaking the Wall of water cloud UA — Олена Савчук

В XXI ст. вода — стратегічно важливий ресурс. Населення планети збільшується з кожним роком, а прісна вода — це ресурс, який не відновлюється, тому проблема доступу до нього стає життєво важливою. Проект Water Cloud UA — прилад, що виробляє воду з повітря за мінімальних ресурсів, зможе забезпечити потреби армії, медицини, промисловості, а головне — зрошувати поля, що зможе вирішити також проблему продовольчої кризи.

Breaking the Wall of traditional approach to CVD treatment — Рон Фрідман

Система штучного інтелекту, що зберігається на хмарному сховищі допоможе запобігти розвитку серцево-судинних захворювань. Пристрій у формі годинника на зап"ястку мірятиме електрокардіограму, яку потім обробить система, надасть поради для покращення стану вашого здоров"я.

Breaking the Wall of visible — Катерина Карельштайн

Як зробити світове мистецтво доступним та цікавим для кожного? Спікер пропонує відкриту освітню платформу, створену за принципом техніки традиційного єврейського вивчення тексту — "мідраш". Сайт являє собою енциклопедію, яку можна доповнювати і вивчати майже нескінченно. Кожен твір мистецтва ховатиме в собі гіперпосилання, клікаючи на котрі, користувач зможе дізнатися детальну інформацію про об'єкт, дописати свій коментар, поставити запитання або подивитися, що було створено за всю історію людства на дану тематику.

Breaking the Wall of ultrashort laser nanostructuring — Ярослав Гнілицький

Сьогодні увесь індустріальний світ переходить від мікротехнологій до нанотехнологій, тому що всі властивості поверхні визначаються на нанорівні. Навчившись керувати наноструктуруванням поверхні, можна отримувати властивості, які потрібні саме вам. Спікер представить свій винахід — ультрашвидке лазерне наноструктурування поверхні будь-якого матеріалу, а також можливості його застосування в сферах енергозберігання, медицини, ЛЕД/ОЛЕД дисплеїв та військових технологій.

Breaking the Wall of access to justice — Юрій Заремба

Проект покликаний знизити вартість юридичних послуг та полегшити доступ до правосуддя завдяки автоматизації. Зокрема, AxDraft — це онлайн-розробник документів, який звільнить юристів від рутинної роботи; business.axdraft.com — безкоштовна юридична платформа для малих та середніх підприємств.

Breaking the Wall of carbon emissions and climate change — Сергій Коваленков

Спікер запропонує на 100% природній матеріал на основі конопель, який, із використанням 3Д принтерів, дозволить швидко зводити будинки із нейтральним вуглецевим слідом.