"КВІТКА" продовжує своє життя, рятуючи жінок України!

Україно-Американська Координаційна Рада Громадська організація "Незабутня Квітка" (м. Львів), продюсер Алекс ГУТМАХЕР (США) за підтримки Міністерства культури України та Департаменту охорони здоров`я КМДА представляють Музичне дійство до 10-річчя україно-американського благодійного проекту "НЕЗАБУТНЯ КВІТКА", присвячене американській співачці з українським серцем КВІТЦІ ЦІСИК 4 квітня, 19:00 Національна опера України ім. Т.Г. Шевченка
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

У концерті візьмуть участь: Василь ПОПАДЮК (Канада), Павло ТАБАКОВ, Брія Блессінг (США), Оксана Білозір, Оксана Муха, Аркадій Войтюк, Кіра Мазур, Ігор Бранован (США), гурт LUIKU , балет Ірини Мазур "Життя", Алекс Гутмахер ( США ).

Важливою складовою концерту стане використання оригінальних голосових фонограм Квітки Цісик та унікальне архівне відео.

Ведучий: Євген Нищук, режисер: Василь Вовкун

Вона була на Батьківщині лише раз у 1993 р. Через п`ять років американська співачка українського походження Кейсі Цісик відійшла у засвіти, не доживши до свого 45-річчя п`ять днів. Її добре знала і чула вся Америка. Американці навіть підрахували, що голос Квітки Цісик лунав 22 мільярди разів у різних радіоефірах, з екранів кінотеатрів, на телебаченні. Згодом вона прийшла і до нас — унікальним колоратурним сопрано зазвучали у її виконанні "Два кольори", "Я піду в далекі гори", "Чорнобривці"…

Коли вслухаєшся в її тонкий, чистий та прозорий голос, де лише легкий акцент видає закордонну співачку, — кожного разу відкриваєш її по-новому, а її пісня надихає. У ній все: ліричність та емоційність, глибина і проникливість, життєва мудрість, якась первісна гармонія і спокій. Тут немає пафосу і позірної риторичності. Її голос звучить плавно, без напруги і надмірності, але в ньому повно життєвої сили і крику душі. А коли слухаєш її пісні, то завжди наповнюєшся почуттям любові й… туги, немов наслідуючи символічні слова пісні "Два кольори", де любов і журба завжди поряд. Навіть весела пісня у неї звучить тужливо-сумно. У цих піснях вся Квітка Цісик: емоційна, сильна, вольова. Ця сила духу передається всім, і її голос неможливо не слухати. Якась космічна скорбота і туга, яка так властива українському народу, розлита у її піснях.

Україно-Американський благодійний проект "Незабутня Квітка", присвячений Квітці Цісик, започаткований продюсером українського походження Алексом Гутмахером у США у 2007 р. та реалізується за сприяння Україно-Американської Координаційної Ради. Оскільки усі жінки сім"ї Цісиків померли від страшного діагнозу — раку грудей (в 1994 р. — мати Іванна, у 1998 р. — Квітка Цісик, у 2003 р. — сестра, піаністка Марія) — усі концерти проекту проводяться як соціально-благодійні. Тож традиційно кожний захід проекту "Незабутня Квітка" є не тільки культурно-мистецьким, освітнім, а перш за все — благодійним. Частина коштів від продажу квитків на заходи завжди перераховуються в онкоцентри для профілактики та лікування раку молочної залози серед жінок України. Найвагомішим результатом з часу започаткування проекту у 2007 р. стало придбання пересувного мамографа для Вінниччини, який має назву "КВІТКА".

Під час концерту, 4 квітня (день народження Квітки Цісик),буде здійснена основна місія проекту — передача 100 000 грн. для придбання пересувного мамографа "КВІТКА" для профілактики і лікування раку молочної залози серед жінок Київської обл.

Загалом Україно-Американський благодійний проект "Незабутня Квітка" планує у 2017 році придбати пересувні мамографи "КВІТКА" для Київської, Одеської, Львівської областей, щоб кожний обласний онкоцентр був забезпечений пересувним мамографом "КВІТКА".