Україна і світ у новій економічній реальності: як реагувати на зміни та не пропустити можливості

Нові виклики для України, які несуть тектонічні зміни у світовій економіці та політиці, стануть головним фокусом четвертого Київського міжнародного економічного форуму.
Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронировать участие

5–6 жовтня 2017 року в столиці відбудеться четвертий Київський міжнародний економічний форум (КМЕФ) — один із наймасштабніших бізнес-заходів року в Україні. Форум уже четвертий рік поспіль збере разом у Києві економістів зі світовим ім'ям, іноземних і вітчизняних лідерів думки, бізнесменів, державних діячів, представників провідних міжнародних компаній та інвестиційних фондів, політиків і дипломатів для обговорення питань, ключових для української економіки. Враховуючи постійне зростання кількості учасників та спікерів форуму, цього року КМЕФ змінить свою локацію на більш просторий конгресно-виставковий центр "Парковий".

Лейтмотивом КМЕФ-2017 стануть виклики, що їх несе нова економічна реальність Україні як невід"ємної учасниці світового співтовариства. Основну увагу буде приділено трьом глобальним трендам, які поставили під загрозу розмірений хід подій у світовій політиці, бізнесі та практично в житті кожної людини.

Вісниками першого тренду стали підсумки виборів у США та Brexit. Вони продемонстрували, що країни, які були драйверами глобалізації, почали змінювати вектор свого розвитку на протилежний — на захист власних економік, на розвиток власної промисловості та створення робочих місць усередині країни.

Бурхливий технологічний прогрес призвів до другого тренду — непередбачувано швидкого розвитку цифрової економіки. Компанії із цієї сфери отримують величезні фінансові й інформаційні ресурси та стають потужнішими і впливовішими за цілі країни.

Третій тренд — так звана інклюзивна глобалізація. Завдяки розвитку цифрової економіки малий і середній бізнес отримав можливість стати глобальним, його вплив на світову економіку є все відчутнішим. Цей тренд відкриває нові можливості для розвитку українського малого та середнього бізнесу, який може інтегруватись з міжнародними мережами доданої вартості.

"Нова економічна реальність змушує компанії та держави відмовлятися від старих неефективних рішень і шукати нових відповідей на глобальні питання. Чи зможуть країни вчасно відреагувати на зміни, аби не допустити руйнівних криз? Як ефективно використовувати наявні ресурси та нові технології для розвитку? Взагалі, яке завтра очікує на світ і Україну? І що нашій країні потрібно зробити в першу чергу для покращення своїх позицій на світовому ринку? Відповіді на ці питання пропонуватимуть економісти, бізнесмени та політики в ході дискусій на КМЕФ-2017", — коментує Юрій Пивоваров, голова оргкомітету Київського міжнародного економічного форуму.

Під час заходу гості й учасники зможуть безпосередньо поспілкуватися з відомими економістами, впливовими представниками державного та фінансового секторів. У роботі КМЕФ-2017 візьмуть участь представники урядів України та інших країн, члени Єврокомісії, топ-менеджери ЄБРР та ЄІБ, власники компаній, генеральні директори корпорацій. У рамках форуму відбудеться 20 панельних дискусій і 10 круглих столів, на яких обговорюватимуться питання співробітництва та інвестицій у таких секторах, як хай-тек, будівництво, агропромисловий комплекс, енергоефективність, машинобудування. Новиною форуму стане інтерактивна експозона вітчизняних та іноземних хай-тек-проектів.

На першому КМЕФ, що відбувся у 2014 році, було окреслено контури структурних реформ, які необхідні нашій країні для економічного прориву. Під час КМЕФ-2015 експерти визначили найдієвіші інструменти для цього прориву. Головним висновком стала порада Україні не віддавати економіку на поталу вільного ринку, а цілеспрямовано управляти нею за допомогою трикутника "влада — бізнес — суспільство".

Третій форум, який у жовтні 2016-го зібрав 85 спікерів із 20 країн світу, 190 представників ЗМІ та більш ніж 800 гостей, було присвячено стратегічним питанням: як залучити до України інвестиції та як нам стати частиною глобального процесу Четвертої промислової революції.

За новинами КМЕФ можна стежити на сайті форуму та на його офіційній сторінці у Facebook.