Чиновник Міноборони Лієв заперечив наявність у нього російського паспорту, який нібито знайшли ЗМІ

Чиновник Міноборони Лієв заперечив наявність у нього російського паспорту, який нібито знайшли ЗМІ

Тимчасово виконуючий обов'язки керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Міністерства оборони Олександр Лієв, нібито, має паспорт громадянина РФ. Водночас чиновник заперечує цю інформацію і заявляє, що на фото документа зображений не він. 

Про це повідомило видання "Українська правда" з посиланням на джерела у розвідці.

Крім того, Лієв помітив, що в копії паспорту неправильно вказано його прізвище. Чиновник спочатку заявив, що обурення в суспільстві може негативно вплинути на його роботу в міністерстві. 

"Це повний треш. У мене нема і не було ніколи ніякого іншого громадянства, крім українського. Я не подавався на громадянство іншої країни. Коли окупували Крим, там, дійсно, роздавали людям російське громадянство без згоди, але на той час я уже давно працював на "Суспільному", — заявив Лієв.

Водночас згодом він повідомив, що раніше написав заяву про звільнення, 2 лютого цей наказ підписали в Міноборони.

Окрім прізвища, в копії документа є інші розбіжності з офіційною біографією чиновника. Російський паспорт Лієва нібито був виданий у 2019 році і там вказано, що він народився в Москві, що не відповідає дійсності.

Нібито копія російського паспорту Лієва. Фото: УП

Лієва призначили т.в.о. керівника департаменту Міноборони влітку 2022. Нещодавно йому почали закидати "антиукраїнське минуле". На це він відреагував у Facebook, заявивши, що "в будь-яку хвилину готовий подати заяву про звільнення і продовжувати роботу задля перемоги в будь-які формі, зокрема "рядовим солдатом". Він також вважає, що публікація дискредитуючих матеріалів про нього має замовний характер".