На якій швидкості "літали" українські гонщики на чемпіонаті України з дрифту (ФОТО)

Вперше за два роки на київському стадіоні "Чайка" відбулись змагання з дрифту

28 червня 2015 року на автодромі "Чайка" під Києвом відбувся чемпіонат України з дрифту. Небезпечні змагання на автомобілях завершилися агресивним зіткненням у фіналі та сваркою друзів-гонщиків.

Чемпіонат України з дрифту на київському автодромі "Чайка" не проводили вже 2 роки. Тому він викликав неабиякий ажіотаж. За квитками по 300 гривень вишикувалася величезна черга. У підсумку на арені зібралося 4 тисячі любителів автоспорту, і розчарованих видовищем серед них не було.

На трасі зібралися як професіонали, так і аматори нового виду екстремального спорту — дрифтінг. Для участі в турнірі записалися 19 найкращих вітчизняних гонщиків, утім кваліфікацію пройшли лише 15. Вони і змагалися в основному етапі. Всі автомобілі модифіковані зі звичайних серійних під спортивні — для потреб дрифту.

У фіналі зійшлися давні друзі у житті та конкуренти на трасі: одесит Дмитро Іллюк та киянин Олексій Головня. Під час вирішального заїзду вони зіткнулися. Одесит вилетів з траси. Переможцем визнали киянина.

Спортивна драма продовжилась і під час нагородження. Вже на п'єдесталі срібний призер щось сказав переможцю, коли той відкорковував шампанське, та не дочекавшись призу, пішов до свого авто.

Нову дуель між кращими гонщиками України вболівальники автоспорту побачать вже за рік, коли "Чайка" знову прийме чемпіонат України з дрифту.