НКЦПФР додала до реєстру шахрайських інвестпроєктів ще вісім сайтів

НКЦПФР додала до реєстру шахрайських інвестпроєктів ще вісім сайтів
Фото: Depositphotos

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку додала до списку ненадійних інвестиційних проєктів ще вісім сайтів, ідеться у повідомленні фінрегулятора.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Зокрема, список було доповнено наступними сумнівними проєктами: PowerTrend (prtrend.org), Umarkets (umarkets.net), ORA SMART (oraqsmart.com), Grand Capital (rus.grandcapital.trading), Pelliron (pelliron.com.ua, pelliron.all.biz).

Також у перелік потрапили бізнес-школа OST UP CHUK (ostupchuk.com), навчально-консультаційний центр WestFitGroup (westfitgroup.tilda.ws) та "Система Bitbon" (bitbon.space).

Повний перелік імовірно шахрайських проєктів можна знайти на сайті комісії в розділі "Захист прав інвесторів". У разі ж відсутності інформації про певний сумнівний сайт НКЦПФР радить самостійно проаналізувати його на предмет фіктивності за десятьма ознаками.

Нагадаємо, що останній раз комісія переглядала список сумнівних інвестпроєктів у вересні, додавши до нього такі ресурси як Fox Finance, ForexClub Libertex та BTG Capital. Наразі ж, таким чином, перелік розширився вже до 145 позицій.

Джерело фото: ua.depositphotos.com