НБУ запроваджує тарифи для компаній-користувачів BankID

планшет з BankID
Планшет з BankID. Фото: прес-служба НБУ

Нацбанк України встановив тарифи на послуги системи BankID, які почнуть діяти з 1 лютого 2022 року. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Попит на підключення до системи BankID НБУ нових організацій, які надають громадянам України свої послуги віддалено, постійно зростає. Враховуючи це, запровадження тарифів на послуги для абонентів системи дозволить Національному банку продовжувати розвивати функціонал системи та одночасно покривати витрати на її супровід", - йдеться у повідомленні.

Введено тарифи на такі послуги:

  • підключення до системи абонента – 2 500 грн;
  • підключення до системи додаткового абонентського вузла – 2 000 грн;
  • супровід підключеного до системи абонента – 600 грн щомісяця;
  • обробка системою кожного успішного підтвердження електронної дистанційної ідентифікації між абонентом-ідентифікатором та абонентом-постачальником послуг – 0,1 грн.

Ці тарифи не стосуються фізичних осіб, а встановлені лише для банків та інших компаній, що надають комерційні послуги.

Для інших абонентів користування залишається безкоштовним, це стосується також організацій, які приєдналися до Публічної пропозиції Національного банку на укладення договору щодо користування системою BankID НБУ до 01 лютого 2022 року.

За 2021 рік до системи BankID приєдналося 13 банків як ідентифікатори та 54 учасники-постачальники послуг. Усього за 2021 рік у системі проведено понад 30 млн успішних електронних ідентифікацій, що вчетверо більше, ніж за 2020 рік (7,6 млн), та у 100 разів більше, ніж за 2019 рік (300 тисяч).

Нагадаємо, українські банки почали реалізовувати послуги, які можна отримати без відвідування відділень, використовуючи віддалену ідентифікацію клієнтів за допомогою системи BankID НБУ. Онлайн-послуги з її використанням доступні для 99% користувачів платіжних карток на українському ринку.