У Броварах видали першу іпотеку під 0% річних

У Броварах видали першу іпотеку під 0% річних
У Броварах видали першу іпотеку під 0% річних

15 лютого у місті Бровари Київської області було видано першу іпотеку під 0% річних. Першою у програмі пільгового іпотечного кредитування стала сім'я педагога Олесі.

Про це повідомляє прес-служба Глобус Банку, який надав кредит.

Угода між Броварською територіальною громадою та Глобус Банком була підписана наприкінці січня. За основу взято державну програму "Доступна іпотека 7%", яка передбачає кредитування купівлі як первинного, так і вторинного житла на строк до 20 років із власним внеском від 15%. Броварська мерія компенсує 7 %-ву ставку за цим кредитом. Таким чином, позичальник оплачуватиме лише вартість житла.

Міська влада визначила кілька категорій населення, для яких буде доступна програма іпотечного кредитування під 0%:

        багатодітна сім'я – сім'я, в якій подружжя (чоловік і дружина) перебувають у зареєстрованому шлюбі, разом проживають та виховують трьох і більше дітей, у тому числі кожного з подружжя, або одного з батьків (одна мати), який (яка) проживає разом із трьома і більше дітьми та самостійно їх виховує;

        працівники закладів охорони здоров'я комунальної власності – медичні працівники, які працюють у закладах охорони здоров'я комунальної власності територіальної громади;

        працівники комунальних навчальних закладів – педагогічні працівники, які працюють у комунальних навчальних закладах Броварської територіальної громади;

        громадяни, які перебувають на обліку у виконавчому комітеті Броварської міської ради Броварського району Київської області, які потребують покращення житлових умов.

Першою у програмі пільгового іпотечного кредитування стала сім'я педагога Олесі. Наразі вони орендують квартиру, але давно хотіли мати власне житло, і завдяки програмі змогли здійснити свою мрію. Родина оформила кредит на покупку квартири в новобудові Madison Gardens від місцевого акредитованого Банком забудовника "Альянс Новобуд". Вже влітку, коли будівництво закінчиться, вони зможуть отримати ключі від свого нового будинку.

Броварський міський голова Ігор Сапожко так прокоментував подію: "Мені приємно, по-перше, що ми беремо участь у цій програмі, і друге – видати перший кредит нашій працівниці галузі освіти, яка разом із сім'єю придбала нову квартиру. Ця програма дозволяє мешканцям отримати житло за Доступною ціною. Крім того, з її допомогою ми сподіваємося залучати молодих фахівців для роботи в Броварах".

"Ми відзначаємо великий інтерес до цієї програми з боку броварчан. Вже найближчим часом очікується підписання щонайменше 20 нових кредитних угод, – коментує подію голова правління АТ "КБ ГЛОБУС" Сергій Мамедов. – Дуже приємно, що тепер широкий доступ до іпотеки отримали ті верстви населення, які ще недавно могли лише мріяти про покращення житлових умов. Сподіваюся, що влада інших українських міст підхопить досвід своїх колег із Броварів, і ініціатива пільгових іпотечних кредитів пошириться на всю Україну".

ДОВІДКА

АТ "КБ ГЛОБУС" – комерційний банк, зареєстрований Національним банком України 29 листопада 2007 року. До сфери діяльності фінансової установи входить надання повного спектру фінансових послуг та операцій як для приватних, так і для юридичних осіб. "Глобус" є учасником програми "Доступна іпотека 7%" та займає лідируючи позиції на українському ринку іпотечного кредитування.

Нагадаємо, у січні-березні запустять програму "Українська мрія", яка передбачає видачу населенню кредитів під 5%, у тому числі на житло. Заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма повідомив, що програма має працювати просто і зрозуміло для кожного громадянина.