Компанія Stadler поскаржилася в АМКУ на усунення від торгів трамваями на суму 1,2 млрд грн

трамвай Stadler
Трамвай Stadler. Фото: sb.by

Антимонопольний комітет України розгляне скаргу швейцарської компанії Stadler Bussnang AG, яку Дніпропетровська облдержадміністрація не допустила до торгів на постачання 18 низькопідлогових трисекційних трамваїв у Дніпро та Кривий Ріг загальною вартістю 1,2 млрд грн. Про це повідомляється в ProZorro.

До участі в торгах на постачання трамваїв допустили дві українські компанії: ТОВ "Татра-ЮГ", ТОВ "Торговий дім УКВЗ-Україна". Пропозиція Stadler була відхилена у зв'язку з невідповідністю умовам тендерної документації. Замовник зазначив, що компанія в обумовлений термін не усунула виявлені ним невідповідності.

У скарзі Stadler зазначено, що замовник порушив право компанії "на об'єктивний та неупереджений розгляд її тендерної пропозиції".

Stadler стверджує, що замовник застосував дискримінаційний підхід, оскільки допустив до торгів ТОВ "Татра-Південь", пропозиція якого, за оцінкою заявника, також не відповідала умовам тендеру.

Stadler просить АМКУ зобов'язати Дніпровську ОДА скасувати два рішення: про відхилення його тендерної пропозиції та про допуск до торгів ТОВ "Татра-Південь" .

Нагадаємо, швейцарська компанія Stadler вироблятиме потяги для проєкту Kyiv City Express в Україні. Відповідний меморандум уже підписано між компанією та "Укрзалізницею". Вона вже обрала локацію для виробництва електричок Kyiv City Express у нашій країні.

"Укрзалізниця" також оголосила тендер на закупівлю 80 електропоїздів, з яких 30 поїздів змінного струму та 30 поїздів постійного струму для приміських перевезень у рамках проектів City Express та 20 поїздів змінного струму для наявних та нових регіональних маршрутів.