Португальці збудують у Вінниці завод з виробництва будматеріалів

Відповідні угоди у рамках меморандуму про співпрацю були підписані 19 січня
Будівництво об'єкту має розпочатися вже у поточному році. Фото: Facebook/Сергій Моргунов

Компанія TCS (Португалія) планує збудувати інноваційний завод на території індустріального парку у Вінниці.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

За його словами, відповідні угоди у рамках меморандуму про співпрацю були підписані 19 січня.

Будівництво об'єкту має розпочатися вже у поточному році.

"Вже у 2023 році TCS планує запустити виробництво будівельних матеріалів за сучасною технологією, яка була запатентована компанією. Згодом потужності розширюватимуть – до семи тисяч квадратних метрів площ. Загалом на підприємство мають влаштувати понад 200 працівників", – написав Моргунов.

У будівництво об'єкту планують інвестувати близько 33 млн євро. Основними ринками збуту продукції, за словами представників компанії, будуть як європейські країни — Німеччина, Португалія, Люксембург, так і країни Африки.

Як зазначив засновник TCS Джоао Педро Де Олівейра Феррейра Де Араужо, виробництво відповідатиме високим екологічним стандартам. Крім того, компанія націлена на використання відновлюваної енергетики для потреб заводу.

Раніше повідомлялося, що у Вінниці розпочалося будівництво найбільшого в Європі заводу з виробництва гірськолижного спорядження.

Нагадаємо, холдингова компанія UFuture, яка належить бізнесмену Василю Хмельницькому, збудує на території індустріального парку "Біла Церква" у 2022 році п'ять заводів.