Чиновника Офісу генпрокурора заарештували за вимогу хабаря у 4 млн грн

Чиновника Офісу генпрокурора заарештували за вимогу хабаря у 4 млн грн
Фото: пресслужба НАБУ

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) обрав стосовно чиновника Офісу генерального прокурора запобіжний захід у вигляді утримання під вартою за вимагання хабаря у розмірі 4 мільйони гривень.

Про це повідомила прес-служба ВАКС.

"Слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрала стосовно чиновника Офісу Генерального прокурора запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Запобіжний захід діятиме до 13 березня цього року, її альтернативою визначено заставу у розмірі 2 млн. 471 тис. грн", - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що підозрюваного ув'язнили в залі суду.

У прес-службі суду зазначили, що при внесенні застави на вказану особу буде покладено додаткові обов'язки. Зокрема, не від'їжджати з місця проживання без дозволу детектива, прокурора; повідомляти детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ), прокурора або суду про зміну свого місця проживання; утримуватись від спілкування зі свідками; здати на зберігання до відповідних органів свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд та в'їзд в Україну та носіння електронного засобу контролю.

13 січня детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) викрили заступника начальника одного з відділів Офісу генпрокурора на шахрайстві та вимаганні хабара у розмірі 150 тисяч доларів (понад 4 мільйони гривень).

Слідство встановило, що посадовець запропонував бізнесменові за винагороду вирішити його проблеми із кримінальним переслідуванням з боку Державної фіскальної служби та Офісу генпрокурора. Зокрема, домогтися закриття справи та повернути підприємцю вилучене під час обшуків майно – автомобілі Porshe, Bentley, Range Rover, Mercedes та інше.

За повернення зазначеного майна та закриття кримінального провадження чиновник ОГП запропонував бізнесмену заплатити йому 100 тисяч доларів. За легендою, нібито для подальшої передачі керівництву ОДП.

Надалі чиновник змінив свої вимоги, збільшивши суму хабара до 150 тисяч доларів.

Задля реалізації свого задуму чиновник ОГП залучив посередника.

13 січня під час обшуків за місцем роботи підозрюваних детективи НАБУ вилучили 100 тисяч доларів.

Як пише видання "Українська правда", йдеться про заступника начальника одного з відділів Офісу генпрокурора Захара Антіпова.