МВФ погіршив прогноз зростання світової економіки через "Омікрон" та сплеск інфляції в США

МВФ погіршив прогноз зростання світової економіки через "Омікрон" та сплеск інфляції в США
Переглянутий прогноз обумовлений зниженням темпів зростання економік США та Китаю. Фото: Euractiv

Міжнародний валютний фонд переглянув свій прогноз зростання світової економіки у бік зниження. У 2022 році світовий ВВП зросте на 4,4%, вважають у МВФ.

Таким чином, міжнародний кредитор погіршив прогноз зростання глобальної економіки в 2022 році на 0,5 процентного пункту.

Міжнародний валютний фонд знизив свій прогноз зростання світового ВВП через збільшення кількості випадків захворювання Covid-19, збоїв у ланцюжках поставок та вищої інфляції в США та в ряді країн, що розвиваються. Показник також знизили через скорочення сектору нерухомості в Китаї.

"Світова економіка вступає у 2022 рік у слабкішому становищі, ніж очікувалося раніше" - наголошується у звіті, підкреслюючи "негативні сюрпризи", такі як поява "Омікрону".

Прогноз зростання ВВП у двох найбільших економіках світу — США та Китаю також знижений, що вплинуло на перспективу розвитку глобальної економіки.

Згідно з новим звітом МВФ, у 2022 році зростання ВВП США становитиме 4,0%, що на 1,2 процентних пункти нижче, ніж прогнозувалося раніше.

Економіка Китаю, як прогнозують аналітики, зросте на 4,8%, що на 0,8 процентних пункти нижче за попередні оцінки на тлі збоїв, викликаних його політикою "нульового Covid", а також "фінансового стресу" серед його китайських забудовників.