Ціни на нафту падають на тлі переговорів США та Ірану

Ціни на нафту падають на тлі переговорів США та Ірану
Тегеран планує повернути свій вплив на нафтовий ринок Азії. Фото: Pixabay

17 лютого ціни на нафту на світових ринках знижуються через повідомлення, що США та Іран зможуть незабаром укласти угоду, яка поверне іранську нафту на світовий ринок, повідомляє Bloomberg,

Як написав у Twitter основний представник Ірану в переговорах Алі Багері Кані, сторони "ближчі до угоди, ніж будь-коли".

Крім того, за даними агентства, Тегеран планує повернути свій вплив на нафтовий ринок Азії. Зокрема представники держкомпанії National Iranian Oil Co. провели зустріч із південнокорейськими нафтопереробними компаніями для обговорення можливих поставок.

"Позитивний рух переговорів США та Ірану дещо заспокоює нафтовий ринок. Хоча угоди поки що немає, ціни опускаються на новинах про прогрес у переговорах та очікуваннях, що це дозволить повернути на ринок нафту в обсязі до 900 тисяч барелів на добу до грудня", – заявив старший віцепрезидент Rystad Energy Клаудіо Галімберті.

Вартість квітневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:15 за київським часом склала $93,65 за барель, що на $1,16 (1,22%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії.

Порівняно з результатами торгів 16 лютого ці контракти подорожчали на $1,53 (1,6%), до $94,81 за барель.

Так, ціна ф'ючерсів на нафту WTI на березень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить до цього часу $92,39 за барель, що на $1,27 (1,36%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. 16 лютого вартість цих контрактів збільшилася на $1,59 (1,7%), до $93,66 за барель.

Перед цим ціни на нафту збільшилися на тлі збереження побоювань Заходу щодо можливої ескалації конфлікту навколо України, незважаючи на дані Міненерго США, які показали несподіване зростання запасів у Штатах.

При цьому резерви нафти в США за тиждень, що завершився 11 лютого, зросли на 1,12 млн барелів, тоді як аналітики в середньому очікували скорочення запасів на 2,17 млн барелів.

Як повідомлялося раніше, 1 лютого ціни на нафту продемонстрували зростання під час торгів і наблизилися до максимумів за сім років.

Нагадаємо, 26 січня вартість нафти вперше з 2014 року піднялася вище 90 доларів за барель на тлі обмеженої пропозиції та посилення побоювань світової спільноти щодо можливого нового військового вторгнення Росії в Україну.