"Енергоатом" не купуватиме для АЕС комплектуючі та запчастини від компаній зі зв'язками в РФ

"Енергоатом" не купуватиме для АЕС комплектуючі та запчастини від компаній зі зв'язками в РФ

Рада головних інженерів НАЕК "Енергоатом" схвалила заходи щодо заміщення поставок для потреб АЕС запчастин та комплектуючих від компаній, що працюють в Україні та країнах Європи, але опосередковано чи частково пов'язані з Росією. Про це повідомила прес-служба "Енергоатому".

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Перший віце-президент, технічний директор "Енергоатому" Юрій Шейко, заявив, що "заміщення комплектуючих та запчастин, які можуть мати російське походження", - це одне з найбільш актуальних питань.

Рада головних інженерів розглянула також необхідність запровадження додаткових заходів з фізичної безпеки ядерних об'єктів.

Засідання ради головних інженерів проводять для напрацювання рекомендацій щодо підвищення безпеки, надійності та ефективності експлуатації АЕС.

Нагадаємо, "Енергоатом" має можливості для експорту електроенергії та може у майбутньому збільшувати його обсяг.

В Енергодарі в середу, 4 травня, теплова станція в місті працювала, можливо, останній день — запаси вугілля на найпотужнішій тепловій електростанції України закінчилися.