Італія відмовиться від російського газу до 2024 року

Італія відмовиться від російського газу до 2024 року

Міністр екологічного переходу Італії Роберто Чинголані заявив, що його країна зможе відмовитись від постачання природного газу в другому півріччі 2024-го.

"Ми маємо стати автономними до другої половини 2024 року, ми могли б обійтися без імпорту російського газу", — сказав Чинголані в інтерв'ю газеті La Repubblica.

Італії буде простіше, як вважає міністр, купувати енергоносій у шести або семи країн не дуже великих розмірів, ніж з однієї, що самостійно покриває 40% постачання газу, маючи на увазі РФ.

Відповідаючи на запитання про те, чи Італія платитиме за газ рублями, Чинголані відповів: "Нам потрібна чітка, однозначна для всіх держав-членів позиція від Єврокомісії ще й тому, що за відсутності чіткої європейської директиви відповідальність буде перекладена на окремі уряди або нафтогазові. компанії. Тому необхідно чітке політичне рішення".

Раніше повідомлялося, що керівництво Італії має намір збільшити імпорт газу з Алжиру, щоби зменшити залежність від російського блакитного палива. Крім того, МЗС Італії заявило, що після звірств у Бучі країна підтримає рішення Євросоюзу проти постачання російського газу.