У КМДА закликали українців якнайшвидше пройти вакцинацію від правця та дифтерії

У КМДА закликали українців якнайшвидше пройти вакцинацію від правця та дифтерії

Київська міська державна адміністрація нагадала, що всі дорослі мають робити щеплення проти правця та дифтерії відповідно до календаря вакцинації. У разі війни вакцинація проти цих хвороб стає ще важливішою.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворознік.

У КМДА наполегливо рекомендують українцям перевірити, коли востаннє було зроблено щеплення. Згідно з календарем вакцинації, щеплення проти правця та дифтерії потрібно робити один раз на 10 років, починаючи з 16 років.

"Зараз ризик отримати травму значно збільшується, зростає і загроза правця. Хвороба передається при попаданні в рану забрудненого ґрунту через травмування гострими предметами або уламками деревини. Можливість захворіти на дифтерію в умовах скупчення та переміщення великої кількості людей збільшується", — наголошують у КМДА. 

Тому у Київській міськраді закликають українців порадитися зі своїм сімейним лікарем та зробити щеплення проти правця та дифтерії. Поворозник уточнив, що у всіх комунальних закладах вакцина є.