Під скандальним обмінником у центрі Києва знову стрілянина та масова бійка: двоє постраждалих, 14 затриманих (ВІДЕО)

Фото: скриншот видео "Киев оперативный"
Фото: скріншот відео "Київ оперативний"

Під будинком №23 по вулиці Володимирській у центрі Києва вдень 2 лютого стався конфлікт із масовою бійкою та стріляниною, внаслідок якого є постраждалі.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Нагадаємо, що тижнем під цією ж будівлею з боку вулиці стався конфлікт між озброєними людьми, які представляли інтереси розташованого в будівлі обмінного пункту, та представниками громадської організації "Український стяг", які вважають його роботу незаконною. На відміну від минулого інциденту нинішній зафіксовано у дворі будівлі.

Як передає PavlovskyNews, місце стрілянини оточила поліція. Повідомляється, що постраждав представник націоналістичної організації "Братство" Олексій Середюк. Його госпіталізували. При цьому медики, що прибули на місце, нічого не повідомили про його стан і характер поранення, посилаючись на медичну таємницю.

У свою чергу, як пояснюють у своєму Telegram-каналі ультраправі з організації "Катарсис", у будівлі розташовано обмінник криптовалюти, "через який проходить значна частина незаконних транзакцій, зокрема наркотрафік та фінансування озброєних угруповань "ЛДНР".

Повідомляється, що стрілянина розпочалася після бійки між візитерами та охоронцями. Причому, як зазначає PavlovskyNews, на правах анонімності один із правоохоронців повідомив журналісту, що "чоловік 30 вибігло з автобуса і почали стріляти".

Офіційно ж Головне управління поліції у Києві повідомило, що на Володимирській сталася "бійка між активістами та працівниками фінансової установи". За сигналом про стрілянину за цією адресою прибув спецназ та слідчо-оперативна група.

"Попередньо з'ясовано, що між активістами та працівниками закладу виник конфлікт та бійка, внаслідок чого двох людей доставлено до лікарні. Крім того, під час інциденту учасники конфлікту здійснили кілька попереджувальних пострілів зі зброї. Внаслідок цього ніхто не постраждав", — уточнили правоохоронці.

Чотирнадцять людей у результаті було доставлено до районного управління поліції. З ними спілкуються слідчі. Відкрито провадження за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу (хуліганство). Аналогічною була кваліфікація і попереднього конфлікту навколо обмінника 25 січня.

<div><br></div>

Варто також зазначити, що стався цей конфлікт приблизно за 120 метрів від будівлі Служби безпеки України та приблизно за 220 метрів від будівлі Головних управлінь поліції у Києві та Київській області.